Möt en resenär: Lola Akinmade Åkerström

Med så många alternativ att välja mellan kan det ibland vara svårt att planera en resa. I vårt ‘Möt en resenär’ reportage introducerar vi dig till resenärer från hela världen. Samtidigt så tipsar vi dig om hur du hittar rätt i resedjungeln. Denna månaden träffade vi Lola Akinmade Åkerström – prisbelönad reseskribent och resefotograf som bidrar till olika tidningar bl.a. National Geographic Traveller, BBC, Travel + Leisure, etc. Hon är också redaktör bakom Slow Travel Stockholm och en resebloggare på Geotraveler’s Niche.

Lola_Akinmade_Akerstrom_Profile_1024
Vart gick din senaste resa? 

Min senaste resa var till Washington DC för att delta i National Geographics fotokonferens som hålls varje år i Januari. Det var en stor ära att få vara i samma rum tillsammans med legendariska fotografer som Steve McCurry (bakom ”Afghan Girl”) och Sveriges egen Mattias Klum. Jag är själv representerade av National Geographic Creative och det var anledningen till att jag var där. Jag har också bott i USA i 16 år så det är som ett andra hem för mig.

 

Vart går din nästa resa?

Jag reser till Hamburg och Bremen i April för en sociala medier konferens för resebloggare. Jag kommer att utforska olika delar av Hamburgs kultur och lära mig om Bremens historia. Jag ser också fram emot fotografera Hamburgs historiska fiskmarknad för mitt projekt ”The Fishmongers”.

fisk

 

Vad är ditt tidigaste reseminne? 

Mitt första visum var till Storbritannien när jag var knappt ett år gammal, men mitt tidigaste reseminne var kanske när jag var 4-5 år på väg till Italien. Jag har ett vagt minne av att flygvärdinnorna pratade med mig medan jag satt på planet.

 

Vad är ditt favoritresmål? 

Jag önskar att jag skulle kunna resa runt alla öar i södra Stilla havet. När jag tillbringade tre veckor i Fiji för flera år sedan blev jag förälskad i all kultur och tradition regionen har att erbjuda. Jag vill gärna tillbaka dit för att utforska landet mer djupt.

 

Vad är din bästa/sämsta reseupplevelse?

Att välja en ”bästa” eller ”sämsta” erfarenhet är ganska svårt eftersom jag har många minnesvärda upplevelser! En av mina favorit reseminnen kommer ifrån de dagarna jag tillbringade i den lilla bergsbyn Gratteri i Sicilien. Byn var nästan tom när jag kom dit och den avskillda miljön gjorde allt ännu bättre. Jag är fortfarande fascinerad av att bagaren var tvungen att använda sin motorcykel för att leverera bröd till hemmen.

Sicily, Italy

En av mina sämsta reseupplevelser var när en butiksägare i Luxemburg bad mig lämna hennes butik utan någon anledning. Den ovänliga händelsen fick mig att skriva denna artikeln i 2008.

Bild 1, 2 och 3

1
0

0 Kommentarer

Lämna svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*