Besök ett akvarium i Norge

Norge har ett rikt marinliv där du kan finna flera spännande varelser under havsytan. Om du kastar ut ett nät har du goda möjligheter till att dra upp allt från torsk och makrill till en skrämmande hummer eller stora krabbor. Även om du kan fiska och utforska havslivet på egen hand kan det vara spännande att besöka ett akvarium där du kan fascineras av ett flertal undervattensarter samtidigt.

Nedan kan du läsa om två akvarium i Norge som är värda ett besök.

 

en utter sitter på en sten i ett akvarium i norge
Foto: inspiredImages via Pixabay.com

Atlanterhavsparken i Ålesund

Om du befinner dig i Ålesund är Atlanterhavsparken verkligen värt ett besök. Detta fantastiska saltvattensakvarium ligger enbart tre kilometer utanför Ålesunds centrum vilket möjliggör ett besök trots att man inte är i staden så länge.

Atlanterhavsparken erbjuder en unik upplevelse där du som besökare har möjlighet att lära dig om livet i havet. Som grädde på moset får du samtidigt uppleva det lokala havslivet då akvariet ligger längst norska kusten. Under ditt besök kan du delta i ett flertal aktiviteter såsom krabbfiske, matning av uttrar och pingviner, samt närvara vid en dykshow. Akvariet har även ett mysigt kafé där du kan sitta när du behöver en paus mellan de olika sevärdheterna.


Om du behöver en plats att bo under ditt besök i vackra Ålesund så kan du hitta bra hotell- och boendealternativ här.


 

En fisk i ett akvarium i Norge
Foto: Anton Darius via Unsplash.com

 

Akvariet i Bergen

På akvariet i Norges näst största stad Bergen kan du uppleva upp till 400 olika arter i 60 olika akvarier. Här kan du se allt från arter som finns i norr till arter från avlägsna tropiska platser. Vill du, bland annat, se en åttaarmad bläckfisk, en haj eller en skräckinjagande piraya vars tänder kan bita igenom stål? Inga problem! Det här är bara några av de många arter du kan uppleva på akvariet i Bergen.

Utöver att fascineras av de fantastiska skapelser som existerar i våra hav har du också möjlighet att ta lärdom av hur plast och annat avfall påverkar havet och kusten. Akvariet i Bergen har utvecklat en nöjespark som heter ”Ett hav av sopor” som förhoppningsvis kommer göra besökarna mer uppmärksamma av vad de kan göra för att hjälpa till att bevara viktiga djurarter.

 

En tom glasflaska på en strand
Foto: Vanhoyscott via Pixabay.com

 


Om du behöver en plats att sova under din vistelse i Bergen så kan du hitta flera bra hotellerbjudanden här.


Med andra ord behöver du inte ta ett dykcertifikat för att få uppleva vackra naturfenomen under havsytan. En resa till ett akvarium i Norge är en spännande upplevelse för hela familjen och en lärorik erfarenhet ni sent kommer att glömma. Ha kul!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *