Anglofilen Charlottas guide till Storbritannien

charlottaCharlotta Colliander Golding har varit anglofil så länge hon kan minnas och lade de mesta av sina pengar på resor till Storbritannien, innan hon bestämde sig för att flytta till London för att plugga och senare till York och för att jobba. Idag driver hon bloggen ”Bara brittiskt”, där hon passionerat delar med sig av kunskap och upplevelser till vänner och andra intresserade.

Jag hade turen att få växla några ord med henne och passade på att fråga om hennes favoritområde: De brittiska öarna.

Vad gör du och vad är din relation till Storbritannien?

Jag jobbar med internationell miljörapportering, dock inte bara om Storbritannien, så det mest anglofila händer på min fritid och i mitt familjeliv, eftersom jag är gift med en engelsman och min dotter känner sig minst lika engelsk som svensk (även om vi just nu bor i Sverige).

Vad är det som lockar med detta ö-landskap?

Det är den oemotståndlig kombinationen av vacker natur, historia i massor, fantastisk humor och småprat, samt att alla sorters människor och stilar är välkomna.

Vilka stopp rekommenderar du för en road trip?

Västra Skottland är makalöst vackert och jag har själv varit där alldeles för lite, men med tanke på det långsamma tempot och alla roliga vägar med vyer är det ett ställe som är värt en alldeles egen road trip. Man vill ju hinna med någon whiskypaus och att stanna för en skock får på vägen också.

Norra Yorkshire med sina slott och Devon till Cornwall med sina trädgårdar är båda exempel på andra ställen med kringelikrokiga vägar över kullar och hedar med kuststräckor och stränder att upptäcka.

st ives, cornwallSt Ives, Cornwall

Vilken brittisk stad tycker du mest om och varför?

St Ives i Cornwall är mitt andra hem. Den har väldigt många turister på sommaren, men kan man ta sig dit vid någon annan tidpunkt möts man av det fantastiska ljus som lockat konstnärer i många år, coola surfare och ett fantastiskt restaurangliv, med lokala ingredienser från hav och land.

Dela med dig av tre brittiska smultronställen!

Golden Cove, öster om Combe Martin i norra Devon, ser ut som ett Thailand utan palmer. Vackra klippor viker sig dramatiskt ner över en strand med en liten ö utanför kusten. Då och då dyker det upp delfiner.

Royal Oak på Infirmary Street i Edinburgh är en pub med skotsk folkmusik så gott som varje kväll. Extra stämningsfullt när det inte är turistsäsong och man har möjlighet att sitta på källarvåningen med stammisarna.

Richmond, norra Yorkshire, med sin välbevarade georgianska stadskärna och medeltida slottsruin är en fantastisk bas för den som vill bila runt nationalparkerna. Där kan man njuta av natur och gamla bypubar i veterinär James Herriots miljö.

Golden Cove, DevonGolden Cove, Devon

Har du varit i Storbritannien eller blev du peppad på att åka? Kommentera inlägget nedan eller skicka oss en tweet på @ExpediaSE!

Bilder: Bloggarens privata, får ej kopieras.

 

Ett svar på “Anglofilen Charlottas guide till Storbritannien”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *