Bästa hamburgarna i Malmö

Tycker du om hamburgare? Det är du inte ensam om. På senare år har hamburgaren fått ett nytt uppsving runt om i världen, kanske mest prominent i Norden. Därför ska vi undersöka vilka som är de bästa hamburgarna i Malmö. Staden har på senare år fått ett flertal nya restauranger som erbjuder hamburgare i olika stilar och smaker som serveras i kreativa miljöer. Häng med runt i Malmö och hitta din nya favoritburgare!

Foto: Elli O via Unsplash.com

Tommi’s Burger Joint

Ursprungligen från Reykjavik, Island kommer Tommi’s Burger Joint. De etablerade sin första Burger Joint i Reykjavik 2004 och har sedan expanderat till flera olika städer runt om i Norden och Europa. De har även öppnat en Burger Joint i centrala Malmö, ett stenkast från gågatan. De erbjuder ett stort utbud av hamburgare med allt ifrån en klassisk cheeseburger till vegetariska varianter. Välj till lite dippa, sweet potato fries och runda av med antingen en öl, läsk eller varför inte en milkshake? Tommi’s Burger Joint erbjuder i särklass en av de bästa hamburgarna i Malmö!

Falafel & Burgers

Falafel är nästan synonymt med Malmö och som nämnt tidigare börjar hamburgarna etablera sig med hög fart. Detta är något Falafel & Burgers har märkt och har nu skapat en ny restaurang i Saluhallen i Malmö. Här serveras såväl falafel som hamburgare, precis som namnet låter. Hamburgarna är gjorda på skånska råvaror och falafeln kommer med levainbröd. De har även valt att gå med säsongsinspirerande grönsaker för att variera lite över året. Till maten finns både vin, öl och läsk!

Charlies Burgers

Med hamburgare gjorda på 100% högrev malt på plats i restaurangen kan Charlies Burgers erbjuda en riktigt bra burgare. Charlies Burger öppnade i Slottstaden under 2017 och har nu även expanderat till Möllan. Här kan du få en rad olika tillbehör till din hamburgare gjorda på råvaror av hög kvalitet och brödet är gjort hos en ”hemlig” bagare. Restaurangen har inga bordsbokningar och ingen tidsbegränsning vilket bidrar till en avslappnad och härlig atmosfär. Man ska inte heller glömma deras utomordentliga cocktails, serverade av en bartender med internationell erfarenhet. Charlies Burgers får en given plats på listan över de bästa hamburgarna i Malmö!

Foto: Jenny Christensen

Tusen & 2

Tusen & 2 i Malmö är sedan länge kända för sina rejäla hamburgare i alla tänkbara variationer. Alla hamburgarna är hemmagjorda på dagsfärskt och egenmalet kött. Allting känns rejält hos Tusen & 2. Även deras gigantiska milkshakes. De har ett stort fokus på massiva hamburgare men erbjuder samtidigt vegetariska alternativ i alla utföranden vilket är riktigt schysst! Konceptet är riktigt roligt och de serverar hamburgare med smakkombinationer som du nog inte hade väntat dig. Exempelvis kan du äta en hamburgare med världens starkaste chiligryta eller jordnötssmör. Idag har de två restauranger i centrala Malmö. Riktigt roligt koncept som verkligen förtjänar en plats på listan över de bästa hamburgarna i Malmö!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *