Berlin – staden som enats av chokladen

Denna vackra stad kommer att sluka dig med sin chokladsmakande charm.

Efter att du vandrat runt på den tyska huvudstadens gator, tagit en selfie framför Berlinmurens rester och besökt Checkpoint Charlie passar det bra med en sockerfylld paus – och då har du vält rätt plats! Choklad är ett av tyskarnas favoritgodis. Vi tipsar dig om stadens bästa platser att avnjuta den söta delikatessen.

Berlin. Foto: Shutterstock

Tio chokladfyllda platser att besöka i Berlin

  1. Rausch – chokladhuset

Välkommen till chokladparadiset! Rausch har en passion för choklad, och har en restaurang, ett kafé och en butik som alla är tillägnade just choklad. Denna familjeägda verksamhet grundades 1918 och öppnade sitt enorma chokladhus år 1999 på berömda Gendarmenmarkt i distriktet Mitte. Här kan du prova en fantastiskt god schwarzwaldtårta med en krämig varm choklad.

Rausch Schokoladenhaus

Charlottenstrasse 60, 10117 Berlin

  1. Winterfeldt Schokoladen

I hjärtat av det charmiga distriktet Schöneberg finns en plats du bara måste besöka:  Winterfeldt Schokoladen. Den här välsmakande butiken öppnade år 2009 i ett gammalt kulturarvsmärkt apotek. Lokalens gamla charm står i perfekt kontrast till den moderna staden. På Winterfeldt står tiden still medan du avnjuter en god kopp kaffe och en handgjord pralin.

Winterfeldt Schokoladen

Goltzstrasse 23, 10781 Berlin

  1. Prova ovanlig choklad på Bunte Schokowelt

Ritter Sports chokladkakor är populära i Tyskland. Så det är inte förvånande att företaget har öppnat sin flaggskeppsbutik Bunte Schokowelt i huvudstaden. Här hittar du smaker som du inte stött på förut, tillsammans med begränsade upplagor och jättechokladkakor. Vilken är din favorit: cashew och russin, jordgubb och yoghurt eller honung, salt och mandel?

Ritter Sport Bunte Schokowelt

Französische Strasse 24, 10117 Berlin

  1. Smaka på äkta Belyzium-choklad

Den här lilla tysk-kaliforniska chokladproducenten gillar autentisk choklad. Det unga företaget är engagerade i ekologiskt producerad choklad och rättvis handel. För att uppnå sitt mål har ägarna köpt 60 hektar land i Kalifornien där de odlar sina egna kakaobönor. Resultatet är choklad som smälter i munnen och som är väl värd att provsmaka.

Belyzium Artisan Chocolate

Lottumstrasse 15, 10119 Berlin

Chokladkakor

  1. Se Olivias fantastiska chokladkreationer

Det är svårt att inte bli förälskad i de härliga chokladkakorna som säljs på detta pittoreska kafé. Du vågar kanske inte ens ta ett bett av deras handdekorerade kakor. Färgglada fåglar, fjärilar och blommor –  kreativiteten hos denna lilla chokladmakare och den söta inredningen har inga gränser. Glöm inte att fota dina inköp. Du kommer garanterat vilja lägga upp dem på ditt Instagram-konto!

Olivia Schokoladen & Tartes

Wühlischstrasse 30, 10245 Berlin

  1. Lär dig att göra praliner på Confiserie Mélanie

I mer är 70 år har denna chokladmakare bjudit besökare på ett enormt utbud av godsaker. Passa på att boka in en chokladmakarkurs på Confiserie Mélanie under din resa till Berlin. Där får du lära dig hemligheten bakom konsten att skapa praliner. Denna ovanliga aktivitet kommer att glädja din familj och vänner när de får smaka på dina kreationer.

Confiserie Mélanie

Grolmanstrasse 20, 10623 Berlin

  1. Unna dig en av Christian Jossiens skapelser

Berlinarna älskar allt som är franskt. Därför föll det sig helt naturligt för chokladmästaren Christian Jossien att flytta till den tyska huvudstaden. På Glaçon de Christian får du uppleva chokladparadiset. Se till att du får smaka på den berömda ”glaçons” som har gett sitt namn till detta konditori. Vilka ingredienser är det som skapar denna unika choklad? Hasselnötsmassa, kakaomassa, kakaosmör, mjölkchoklad, vit choklad, mandel, vanilj och florsocker. Drömmar kan bli verklighet!

Glaçon de Christian UG 

Jean-Jaures-Strasse 21, 13469 Berlin

  1. Ladda upp på Chocolateria Sünde

För dig som inte pratar tyska följer här en liten förklaring butikens namn. Det tyska ordet ”Sünde” betyder ”synd”, vilket är det perfekta namnet för en butik som säljer djävulskt god choklad. Den här chokladbutiken inger en internationell och antik atmosfär, med mysiga fåtöljer, religiösa bilder på väggarna och en gammal spis. Här kan du äta praliner, chokladkakor eller värma dig med en kopp rykande het varm choklad. Besökare som vill lära sig mer om chokladens hemligheter kan alltid ta en pratstund med den trevliga ägaren.

Chocolaterie Sünde

Oranienstrasse 194, 10999 Berlin

  1. Sluka en bit choklad- och jordgubbskaka på Chocolaterie Catherine

Tyskarna är som galna i kakor, och ju större bitar desto bättre. Chocolaterie Catherine har gjort detta till sin största tillgång. En bit kaka kan enkelt ersätta din middag. Här kan alla finna lyckan. Vi rekommenderar choklad- och jordgubbskakan och chokladmoussen.

Chocolaterie Catherine

Grünstrasse 17, 12555 Berlin

  1. Smaka på bitter choklad på Hamann

Hamann Bittere Schokoladens bittra choklad är perfektion. Chokladbutiken grundades 1920 och har lyckats behålla samma känsla tack vare den tidsenliga inredningen, traditionella förpackningar och äkta hantverk. Detta är det perfekta tillfället att köpa en låda med blandade chokladbitar. Men frågan är om du kan hålla dig till att endast äta endast en pralin?

Schokoladenfabrik Hamann

Brandenburgische Str. 17, 10707 Berlin

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *