Besök världens högsta byggnader

Har du någon gång ställt dig frågan var du hittar världens högsta byggnader? Det känns som en rätt bra fråga med hänsyn till hur fort utvecklingen går i olika städer runt om i världen. För att besvara frågan har vi tagit fram världens fem högsta byggnader där vi även kommer ge lite info om vad som finns att göra i staden byggnaden ligger i om ni har planerat ett besök. Byggnader i Sverige når dessvärre inte upp i toppen av listan, men Turning Torso i Malmö kan trotts allt stoltsera med sina 190 meter.

Burj Khalifa

Tar man hänsyn till Turning Torso i Malmö på 190 meter, som är väldigt högt, förstår man verkligen hur mäktig Burj Khalifa är med 828 meter. Byggnaden hittar ni i Dubai och tar första platsen på listan över världens högsta byggnader. Burj Khalifa invigdes år 2010 och tog därmed ett antal rekord. Sedan dess har byggnaden blivit en stor turistattraktion. Med sina 160 våningar är det något som ni inte kan uppleva på andra platser. Även om ni inte kan komma hela vägen upp kan ni ta hissen, som för övrigt även är världens snabbaste hiss, till våning 124 eller 148 där ni kan njuta av utsikten.

Foto: David Rodrigo via Unsplash.com

Planerar ni en resa till Dubai? Boka ert boende här.


Tokyo Skytree

På andra plats hittar vi Tokyo Skytree, ett TV torn som har blivit ett landmärke i Tokyo, Japan. Bygganden är 634 meter hög och erbjuder hisnande utsikter över Tokyo. Här har man möjlighet att besöka två utsiktsplatser. Den första är på 350 meters höjd och här hittar ni även en butik, ett café samt en restaurang. Nästa utsiktsplats hittar ni på 450 meters höjd med fantastisk utsikt. Här finns en liten lounge miljö där man kan sitta och njuta. Byggnaden är även populär att se på, vilket är förståeligt. Det har dock varit lite dispyter om huruvida Tokyo Skytree ska vara med på listan eftersom det är ett TV torn. Är ni i Tokyo är Tokyo Skytree väl värt ett besök.


Boka ert hotell i Tokyo med Expedia här.


Shanghai Tower

Shanghai Tower kommer in på tredje platsen över världens högsta byggnader. Byggnaden är lokaliserad i Pudong som även huserar Shanghais financial district. Tornet har 128 våningar och är 632 meter högt i skrivande stund. Byggnaden erbjuder fantastiska utsikter över den enorma staden Shanghai. Men den utgör även en viktig del av Shanghai skyline. Om ni besöker andra sidan floden som avskiljer staden och Pudong kan ni besöka såväl restauranger som barer som erbjuder makalösa utsikter över tornen som reser sig i Pudong. På kvällarna är skyskraporna upplysta i vackra färger som är ett måste att se om ni besöker Shanghai.

Foto: Sean Lim via Unsplash.com

Ska ni till Shanghai? Hitta ett stort urval av hotell här.


Abraj Al Bait Tower

Abraj Al Bait Tower är ett byggnadskomplex i Mecca, Saudiarabien och kommer in som nummer fyra på listan över världens högsta byggnader. Komplexet består av flera höga byggnader men det högsta är klocktornet som är hela 601 meter högt. Det ligger även på en väldigt viktig plats inom Islam,

Kaaba, där även världens största moské står, Masjid al-Ḥarām. En häftig byggnad som det sägs att man kan se på upp emot 17 kilometers avstånd!’


Planerar ni en resa till Saudiarabien? Ni kan boka ert boende med Expedia här.


One World Trade Center

Beläget i New York är denna byggnaden känd över hela världen, förutom att vara en av världens högsta byggnader, är den även uppkallad efter det norra av de två tvillingtornen som föll den 11 september 2001. Byggnaden uppnår 541 meter, då räknas även spiran med högst upp. Utan den landar höjden på 417 meter. One World Trade Center huserar med en restaurang, ett stort observationsdäck samt en skybar högst upp i byggnaden, tänk er den utsikten! I New York hittas även en annan byggnad som också är med på listan över världens högsta byggnader nämligen Empire State Building, dock når den inte upp i topp 5. Empire State Building landar på 13 plats med en höjd på 443 meter och en ikonisk byggnad i New York. Är ni på besök i New York har ni här två utmärkta sevärdheter som ni inte får missa!

Foto: Matthew Henry via Unsplash,com

Ska ni på resa till New York? Boka ert hotell i ”The Big Apple” här.


 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *