Bredare säten och månadsprenumerationer: nya trender i flygbokningssystemet

Hur många gånger har flygresan varit jobbig för att det har varit för trångt? Om du är längre än genomsnittet, eller har tvingats klämma in dig i ett väldigt litet säte, vet du hur det är att resa med för lite utrymme vid sittplatsen.

Många flygbolag brukar försöka minska på utrymmet mellan sätena för att kunna få in så många turister som möjligt på samma flyg, men många gånger kan det här påverka kundupplevelsen negativt. En politiker i USA har till och med tillsatt en statlig utredning för att få bukt med problemet.

posti_aereo

Senatorn Charles Schumer har lagt fram ett lagförslag på att standardmått ska tas fram, så att alla kan resa bekvämt och inte som packade sillar, som han uttrycker det.

”Flygsätena blir bara mindre och mindre och du får allt mindre utrymme. Det är inte rättvist och måste ändras”, sa den demokratiska politikern under en utfrågning i Washington.

År 1970 var utrymmet mellan ditt säte och sätet framför 90 cm. Det har nu krympt till 75 cm, medan bredden på sätena har minskat från 48 till 42 cm.

”Vi förstår att företagen måste kapa kostnader, men det ska inte gå ut över kunderna. Det faktum att det går att betala för extra benutrymme visar att de vanliga sätena är för små och inte bidrar till att skapa den bästa upplevelsen för resenärerna”, säger Schumer.

De amerikanska transportmyndigheterna har meddelat att de ska ta Charles Schumers förslag under övervägande, och förslaget ska diskuteras under de kommande månaderna. Om förslaget går igenom, kommer man med konsumenternas hjälp att införa minimimått för hur breda sätena måste vara, och för hur långt det måste vara mellan dem.

Resultatet kommer att glädja många som flyger mycket eller långt. De som flyger ofta kan också glädjas över ett annat kommersiellt förslag som är tänkt att göra bokningen enklare. Genom en ny app ska resenärerna kunna köpa månadsprenumerationer på biljettbokning.

apps

Resenärerna betalar en månadsavgift och kan sedan flyga så mycket de vill på bestämda flyglinjer. Uppfinningen heter One Go och finns än så länge endast i vissa delar av USA. För en månadsavgift på 1 000 dollar kan du till exempel flyga så mycket du vill på USA:s västkust. För 3 000 dollar kan du resa överallt i hela USA. Det här är ett intressant koncept som påminner om Interrail för tågresor och Netflix och andra webbplatser för film. För One Go måste du även betala en registreringsavgift på 500 dollar, men det verkar inte avskräcka den målgrupp som erbjudandet vänder sig till. Den består främst av affärsresenärer som reser mycket och inte har tid att leta efter den billigaste biljetten.

För vanliga turister är det nog fortfarande bäst att förlita sig på säkra flygbokningswebbplatser.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *