Brunch i Helsingborg

Helsingborg är en mycket trevlig stad belägen i Skåne, ut mot vattnet. Har ni planer på att åka hit? Då måste ni passa på att äta en brunch i Helsingborg. Staden som är Sveriges nionde största stad, befolkningsmässigt räknat, har ett riktigt trevligt utbud av brunch. När du ska äta brunch i Helsingborg serveras den på helgerna, antingen på lördagar eller söndagar. Vi har hittat några restauranger som serverar en god brunch i Helsingborg!

Foto: Rachel Park via Unsplash.com

Nellys Food

Inspirerad av Helsingborgs filantropen Nelly Krook erbjuder Nelly’s food ETC en härlig atmosfär samt både internationella och nationella smaker. Brunchen, som är vårt huvudfokus här, serveras på lördagar mellan 12-15. Under denna festliga lördagsmåltid hittar ni ett stort urval av traditionella brunchrätter såsom omelett till det lite mer kreativa alternativet ”Steam Buns” bestående av långtidsbakad ryggbiff, frissésallad och barbequesås. Restaurangen erbjuder även en brunchbuffé, om du inte kan nöjas med en rätt! Ett utmärkt val om ni ska äta brunch i Helsingborg.

Kitchen and Table

Är du sugen på en riktigt maffig amerikanskt inspirerad brunch? Då är Kitchen & Table rätt ställe för dig när du ska äta brunch i Helsingborg. När man hör amerikansk brunch går tankarna direkt på krämiga milkshakes, pannkakor, sliders och bagels, vilket är precis det som serveras på Kitchen & Tables. Onekligen en brunch i Helsingborg som mättar de flesta magar! Brunchen serveras på söndagar mellan 12–15 och har förmånliga priser för barn under 13 år.

Foto: Yakynina Anastasia via Unsplash.com

Madame Moustache

Piffa upp din söndag med en brunch hos Madame Moustache. Här är målet att försöka göra allting själva. Det innebär att varje söndag mellan 12–16 kan ni äta hemgjorda frallor, hovmästarsås och även brunchens huvudpunkt: pannkakor. Kombinera detta med säsongsinspirerad mat såsom hemgjorda köttbullar och deras krämiga äggröra så har vi en riktig vinnare. Ska ni äta brunch i Helsingborg är Madame Moustache värt att överväga.

Pålsjö Krog

Längs med den härliga strandpromenaden hittar ni Pålsjö Krog. Den ligger precis intill det anrika kallbadhuset Påsjöbadet och håller öppet året runt och från och med februari serveras nu även brunch här. Brunchen serveras på söndagar under två sittningar kl.11.30 och kl.14.00. Passa på att få lite frisk luft och promenera ner till Pålsjö Krog för att avnjuta en mysig måltid med nära och kära.

Möllebackens Våffelbruk

I en lugn miljö hittar ni Möllebackens Våffelbruk, som precis som namnet låter, har specialiserat sig i våfflor. Det är faktiskt så att Möllebackens Våffelbruk har serverat våfflor sedan 1912, och har inte för avsikt att sluta! Från deras härliga uteservering har ni en fantastisk utsikt över Öresund och Danmark. Här hittar ni en utmärkt brunch i Helsingborg som serveras varje lördag och söndag mellan 12 till ungefär 15.30. Det som är lite charmigt är att utbudet varierar från gång till gång. Menyn har både kalla och varma alternativ såsom hemgravad lax, sillinläggningar, köttbullar bacon och äggröra. Allt serverat i en stor buffé.

Foto: Toa Heftiba via Unsplash.com

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *