Cheesecake – en smakupplevelse

Är du ett riktigt kakmonster? Som ett tvättäkta kakmonster är vi rätt övertygade om att du även älskar cheesecake, som så många andra! Det finns otaliga typer av cheesecake och du hittar alltid någon form av kakan som passar just dig. Föreställ dig bara en botten av krossade kakor, ett tjockt lager av en söt och läcker blandning av grädde och ost, och kanske en toppning av jordgubbsgelé… Det låter rätt frestande, eller hur? Är du inte typen som tycker om att baka själv behöver du inte vara orolig. Det finns som tur är en uppsjö av olika ställen som serverar cheesecake, speciellt i Köpenhamn! Vi har hittat flera av matställena runt om i staden för att kunna ge dig ett litet urval av var du hittar Köpenhamns bästa cheesecake!

Foto: Obed Hernández via Unsplash.com

Bertels Salon i Indre By

Bertels Salon är ett café som serverar hemgjorda cheesecakes av bästa kvalitet. Kakorna har blivit kårade till ”Byens Bedste”, alltså stadens bästa, så här kan du förvänta dig en fantastisk smakupplevelse! Besök det mysiga caféet på Kompagnistræde mitt i centrala Köpenhamn och utforska ett fantastiskt sortiment av olika cheesecakes. Exempelvis har deras rabarber-cheesecake blivit omtalat som ”out of this world” och deras pistasch-version sägs smälta i munnen. Generellt omtalas Bertels Salons cheesecakes som ”second to none”, så detta stället kan med säkerhet sägas vara värt ett besök!

Slice of San Francisco Café and Take-away

Slice of San Francisco är ett café som serverar äkta New York cheesecake med en unik kexbotten och ett stort urval av spännande såser. Caféet ägs och drivs av Miriam Nielsen, en kvinna med genuin kärlek för matlagning. Alla hennes recept kommer direkt från hjärtat, men hennes specialitet är cheesecakes. Kom och besök caféet på Frederiksholms Kanal 4 för en härlig smakupplevelse!

Mocca

Mocca är en kaffebar som ligger i hjärtat av Østerbro. Här får du allt ifrån juicer, shakes och kaffe till mackor, sallader och smakfulla desserter. Bland de sistnämnda hittar du ett stort urval av olika cheesecakes, bland annat bounty, caramel och citron. Sätt dig ned på en av de många behagliga sittplatserna och njut av en läcker bit cheesecake till kaffet. Kaffebaren är öppen från kl.08:00 till 21:00, så hit kan du komma precis när det passar dig under hela dagen och kvällen!

Foto: FoodieFactor via Pixabay.com

Är du i Köpenhamn och behöver ett ställe att bo? Kolla Expedias hotellerbjudanden här.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *