De bästa cocktailbarerna i Köpenhamn

Köpenhamn är ett populärt resmål som är känt för diverse olika ting och inte minst sina populära restauranger. I varje kvarter kan man finna en trendig restaurang och det kan vara allt från en utsökt italienare till en lokal fiskbar. Men, är du osäker på vart du ska gå för en drink före middagen? Eller har du slut på idéer inför nästa barrunda? Ingen fara! I detta inlägg har vi samlat ett urval av de bästa cocktailbarerna i Köpenhamn.

 

en cocktailbar i köpenhamn med vacker inredning med flaskor, glas, hyllor och plats för en bartender.
Photo by David Straight on Unsplash

Lidkoeb: En cocktailbar i Köpenhamn med tre våningar

I inre Vesterbro ligger den läckra och rustika cocktailbaren Lidkoeb. Baren har öppet från 16.00 varje vardag vilket gör den till det perfekta stället för en AW, men den här cocktailbaren i Köpenhamn passar minst lika bra för en lördagskväll med vännerna också. Lidkoeb består av tre våningar varav de två första erbjuder cocktails och den tredje fokuserar på whiskey. Det finns helt enkelt alternativ för alla smaker och Lidkoeb serverar allt från en klassisk Daquiri till en så kallad ”Lidkoeb Shake” med beskrivningen ”Lita bara på oss…”.

Var: Vesterbrogade 72 b
När: Måndag – lördag kl. 16.00-02.00 och söndag kl. 18.00-02.00

 

en man häller upp en cocktail på en coctailbar i köpenhamn som har en mörk inredning
Photo by Ivan Cortez on Unsplash

Strøm: En Cocktailbar i världsklass
En cocktailbar i Köpenhamn som håller världsklass är Strøm Bar där gästerna erbjuds alla möjliga typer av cocktails. Här hittar du cocktails med en twist vilket gör barbesöket till en helt ny, spännande upplevelse. Baren är inredd i en så kallad ”art deco”-stil vilket förmedlar en gammaldags, autentisk och mysig atmosfär till besökarna.

Hvor: Niels Hemmingsensgade 32
Hvornår: Måndag-torsdag kl. 18.00-01:30, fredag kl. 16.00-03.00 och lördag kl. 18.00-03.00

Dandy: En hipp cocktailbar I Köpenhamns inre by

I färgglada omgivningar kan du njuta av cocktails på en av de mest hypeade cocktailbarerna i Köpenhamn. Dandy bjuder på en atmosfär som påminner om 60-talets Hollywood och här kan du både sippa på en cocktail vid baren och släppa loss på dansgolvet.

Hvor: Dronningens Tværgade 9
Hvornår: Onsdag kl. 18.00-01.00, torsdag kl. 18.00-02.00, fredag och lördag kl. 18.00-04.00.

Ruby: Topp 50 i världen

Systerbaren till Lidkoeb finner du intill vattnet i Köpenhamns centrum. Ruby bjuder på utsökta cocktails som serveras i en omgivning av vackra möbler och unik konst. Den här cocktailbaren i Köpenhamn finns med på listan över världens 50 bästa cocktailbarer och det är inte svårt att förstå varför då menyn består av genomtänkta cocktails som serveras av kunnig personal.

Hvor: Nybrogade 10
Hvornår: Måndag-lördag kl. 16.00-02.00 och söndag kl. 19.00-01.00.

 

en vacker cocktail på en cocktailbar i köpenhamn som serveras till nöjda gäster
Photo by Ash Edmonds on Unsplash

Gilt: Nørrebros dolda pärla

Gilt är en mysig cocktailbar i Köpenhamns trendiga område Nørrebro. Den välbevarade baren har stora, härliga skinnsoffor där du kan njuta av ett glas whiskey samtidigt som jazzmusik spelas i bakgrunden. Gilt är en cocktailbar i Köpenhamn som definitivt är värd att besöka flera gånger då de byter ut menyn fyra gånger om året.

Hvor: Rantzausgade 39
Hvornår: Onsdag-torsdag kl. 18.00-01.00 och fredag-lördag kl. 18.00-02.00.


Ska du besöka Köpenhamn? Här kan du jämföra priser på hotell i Köpenhamn och även hitta billiga flygbiletter.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *