Köpenhamn

Det finns mängder av mysiga shoppinggator i Köpenhamn som är helt outforskade av turister. Som tur är ska detta ändras omgående! Jag tänker nämligen introducera dig för mina favoriter bland alla shoppinggator och marknader i den danska huvudstaden.

1. Gammel Kongevej

Den nästan två kilometer långa gatan Gammel Kongevej sträcker sig från det trendiga men fridfulla distriktet Frederiksberg, hela vägen till stadskärnan – lite som Frederiksbergs inofficiella huvudgata. Här ligger mängder av moderna klädbutiker, kaféer och färska matvaror intill livsmedelsbutiker och skräddare. Antagligen är det därför området är så populärt bland både unga och gamla besökare. Gatan är ofta livlig eftersom bilar och cyklar kör mitt i, men stämningen är ändå lugnare än i stadens hjärta. De kringliggande kvarteren är dessutom grönskande, luftiga och barnvänliga. J De charmiga butikerna längs Gammel Kongevej drivs oftast av oberoende företag. Du som strosar ner för gatan kan hitta moderiktiga kläder, både vintage och nytt, men även skoaffärer, bokhandlar, skönhetssalonger och inredningsaffärer. Min personliga favorit är Creative Space, en offentlig hantversklokal där du kan skapa egna keramikföremål. Det är hur trevligt som helst, särskilt om du reser med vänner.

Shoppingstråket Gammel Kongevej är speciellt just eftersom det lyckas vara livat och avspänt samtidigt. Dessutom kan du lätt lägga vantarna på antikviteter och vintageprylar som inte finns någon annanstans.

gammel-kongevej

2. Shopping intill vattnet

Jag gillar inte alltid gallerior men om du vill ta dig bort från stadskärnan och närmare naturen kan jag varmt rekommendera Waterfront Shoppingcenter som ligger i förorten Hellerup, strax norr om Köpenhamn. Under varma sommardagar är det perfekt att utforska shoppingcentret som ligger intill vattnet där du kan slå dig ner och vila benen. Turister brukar inte resa hit utan stannar vanligtvis kvar på några få överbefolkade gator i Köpenhamn, vilket är synd.

Kaféer och 35 kvalitetsbutiker säljer allt från trendiga kläder till fina matvaror. På första våningen ligger till och med ett lyxigt gym och spa. I klädaffärerna hänger märkesvaror och unika inredningsföremål: stilsäkra lampor, mattor, konst och hantverk. Sist men inte minst döljer sig ett par härliga restauranger i Waterfront och här serveras nyttig mat och färskt kvalitetskaffe, bland mycket annat.

Glöm inte att ta dig en promenad kvarteren omkring Waterfront. Det ligger nära Köpenhamn, men i ett mer grönskande område.

4cb321227e75e7-69987012

3. Torvehallerne

Den populära matmarknaden Torvehallerne är mest känd för sitt stora utbud med delikatessbutiker och restauranger som säljer hämtmat, men här finns mycket annat att utforska. Exempelvis är det inte alla som vet att här finns fina organiska hudprodukter att köpa, samt kinesiska matvaror och köksredskap. Torvehallerne är en riktig oas mitt i centrala Köpenhamn, där ortsbor och turister umgås och äter frukost, dricker kaffe, njuter av fina middagar eller bara träffar kompisar och shoppar loss. Varje dag kommer omkring 60 försäljare hit och säljer vissa varor som inte går att hitta på annat håll, och trots att det är en elegant matmarknad är stämningen opretentiös. Det är lätt att trivas bland alla människor som sitter och dricker kaffe i solen. Kanske är det därför besökare kommer tillbaka till Torvehallerne gång på gång. Är det något för dig, det här med prisebelönt kaffe, handgjorda chokladpraliner och färska jordgubbar från danska bondgårdar? Eller letar du kanske efter någon fin present till dina nära och kära? Då har du helt klart hamnat rätt!
Post By – Regitse – http://thecopenhagentraveler.com/

Läs mer om shopping i Köpenhamn på våra inspirationssidor.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *