De 5 bästa platserna för skridskor i New York

Vintern närmar sig med stormsteg, och vilken stad skulle någonsiv kunna vara bättre att åka till under denna säsong än The Big Apple? New York erbjuder obegränsat med aktiviteter anpassade för vinterväder, men en främst skridskoåkning är någonting som du inte får missa, under vintern i NYC. Snöra på dig ett par skridskor, dessa går att hyra på samtliga isrinker, och ta en sväng i någon av New Yorks parker. För den kompletta upplevelsen, helt enkelt.

Rockefeller Center

Den allra populäraste isrinken för New York-borna själva verkar vara den som är belägen i det gigantiska Rockefeller Center. Förutom denna klassiska skridskobana innefattar även komplexet även tusentals kontor, biografer, lägenheter, tv-studios och mycket annat som är karaktäritiskt för den stora staden. Årligen söker sig tonvis av turister dit, som har sett filmer eller läst böcker om skridskoåkandet på denna fantastiska bana. Isrinken öppnar varje år när vintern kryper närmare, och håller sedan öppet från tidigt morgon till sen kväll varje dag fram tills våren. Här delar du upplevelsen med mängder av andra personligheter, men samtidigt är det svårt att hitta någonting annat som så genuint återspeglar New York som denna syssla på denna plats.

 

Foto: Skeeze via Pixabay

Central Park

Det vore nästan tjänstefel att utelämna Wollman Rink, den i Central Park, när man skriver en lista som denna. Då det var här traditionen i princip började, med skridskoåkande New York-bor på den frusna sjön i parken, redan i början av 1900-talet. Isen brukades med andra ord till detta innan parken ens var färdigställd, så man skulle kunna säga att Central Park är hjärtat och själen i New Yorks skridskotradition. Även här får man dela utrymmet med turister, kärlekspar och barnfamiljer, men rinken är större än den i Rockefeller Center, och designad så att alla som vill ska få plats. Tiderna är inte lika övergripande som tidigare nämnda rink, men den håller öppet varje dag, om så bara uett par timmar på morgonen vissa dagar.

Liberty View Rink

Det nyaste tillskottet I New Yorks isrink-familj, är Liberty View Rink, belägen i Battery Place. Trots att den inte kan jämföras med Central Park i ålder, så ger den däremot Rockefeller Centers isrink en konkurrent beträffande storleken på isen. Här ryms många, och med en fantastisk utsikt över frihetsgudinnan har den naturligtvis redan hunnit bli en populär mötesplats, trots att öppnades i december 2012. På Liberty Rink uppnås den äkta New York-känslan, utan att behöva knuffas riktigt lika mycket som på någon av de mer etablerade isbanorna. Ett mycket bra alternativ för barnfamiljen. Öppettiderna följer samma goda standard som de andra banorna, då rinken har öppet varje dag, från morgon till kväll, hela vintersäsongen.

Riverbank State Park

Riverbank State, i även denna belägen i en park, har bara öppet för den skridskosugna allmänheten mellan fredagar och söndagar. Begränsningen gör den välbesökt, dock inte överbefolkad, då den fortfarande är någonting av en mindre konkurrent på isbanemarknaden i New York. En positiv faktor med denna plats är att rinken ligger under tak, vilket förhindrar att snö eller regn förstör din annars trevliga skridskotur. Här kommer du möjligtvis träffa på en del barnfamiljer som föredrar denna plats istället för de med mer turister. Med en fin utsikt över New Yorks vatten blir hela upplevelsen trevligt gemytlig.

Har du några andra förslag på vad man kan göra i New York på vintern? Kommentera inlägget här under eller skicka oss en tweet på @ExpediaSE. Vill du själv uppleva vintern i New York, så kolla in våra erbjudanden om resor till USA.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *