Det allra bästa i delstaten Washington

Vy över Washinton

Som bosatta i delstaten Washington och stolta fans till ”the Evergreen State”, är det nästan smärtsamt begränsande att bara få rekommendera fem saker att göra här. Om vi fick bestämma skulle alla som kom hit ha oändligt med tid till att upptäcka alla de skatter som finns i Washington. Från mosstäckta Olympic Peninsula som omfamnas av Stilla havet, till den arida vinregionen Walla Walla vid foten av Blue Mountains och allt däremellan – här finns så otroligt mycket att upptäcka. Eftersom de flesta besökare dock oftast inte har så gott om tid har vi (motvilligt) begränsat oss och kokat ned det till fem rekommendationer. De flesta som kommer till delstaten utgår från Seattle, och därför har vi valt att fokusera på saker att se och göra någorlunda nära Seattleområdet.

Här är fem saker som vi tror att alla skulle uppskatta och tillsammans tror vi att de visar besökarna hur dynamiskt Washington faktiskt är – utan att de behöver åka långt från Seattle.

  1. Pike Place Market – Det är kanske föga förvånande att delstatens populäraste turistattraktion hamnar överst på listan. Här finns inte bara den legendariska marknaden Pike Place Fish Market, där försäljarna kastar fiskarna mellan sig, och världens första Starbucks, utan hit vallfärdar även människor på grund av det häftiga utbudet av lokalt hantverk och de utmärkta restaurangerna. Det är till och med så att lokalborna själva kommer hit för att köpa blommor och närodlade råvaror. Ibland försöker även vi få en skymt av fiskarna som flyger genom luften.

Natur i staten Washington

  1. Nationalparker – Om du som besökare bor i Seattle eller Tacoma är det hyfsat lätt att ta sig till tre olika nationalparker: Olympic National ParkMount Rainier National Park och North Cascades National Park. Det bästa är att välja en utav dem och sedan utnyttja tiden till att verkligen uppleva just den parken och områdena runtomkring den. Vill du till exempel se en tempererad regnskog ska du ta färjan över Pugetsundet till Olympic National Park. Väl framme får du inte missa bergsområdet Hurricane Ridge (ta med en varm jacka!) och det turkosa vattnet i Lake Quinault.
  1. Seattle Center – En annan plats i Seattle som varje besökare bör se är Seattle Center. Seattle Center byggdes inför världsutställningen 1962, och idag hittar du här populära Experience Music Project (där du kan få lära dig allt om Seattles grungescen) Chihuly Garden and Glass och den allra mest ikoniska byggnaden i hela Washington, nämligen Space Needle.

Space Needle i Seattle

  1. San Juan Islands– Öarna San Juan Islands är några av delstatens dolda pärlor. På de tempererade öarna San Juans, som lokalborna kallar dem för, finns orörd och vacker natur och en känsla av vildmark – trots att de ligger så nära Seattle. Om du är här vid rätt tid på året kan du se valar hoppa eller så kan du paddla kajak längs de orörda kustlinjerna. Du kan även välja att bara luta dig tillbaka med ett glas vin och insupa all den skönhet som gör San Juans till ett måste att besöka. Om du har ont om tid rekommenderar vi att du besöker en av öarna som trafikeras med Washington Sate Ferries färjor, för färjeturen är en upplevelse i sig.
  1. Mount Saint Helens – I utkanten av frodiga Gifford Pinchot National Forest ligger en av Washingtons mest ökända platser. 1980 fick en av de många vulkanerna i Kaskadbergen ett utbrott som förändrade delstaten för all framtid. Sedan dess har området lugnat ned sig betydligt (även om vulkanen fortfarande visar tecken på aktivitet), så det är ofarligt att utforska efterdyningarna av det mest förödande vulkanutbrottet i USA:s historia.

 

No Vacation Required

Kent and Caanan beskriver sig själva som tillfredsställningsfanatiker som pusslade om livet så att varje dag kunde vara en drömdag. De startade en virtuell verksamhet för att kunna resa så mycket de bara ville, kunna ge något tillbaka och kunna försörja sig var de än var och medan de arbetade med det de älskar. De tycker mest om att skriva om semestrar för HBTQ-personer, naturäventyr, den tekniska sidan av att resa, resor med ett syfte och lyxresor som inte är fina i kanten. De skriver även om livet och om det ständiga resandet och äventyren på No Vacation Required. 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *