Drömstränder som alla surfare måste besöka

Det finns många saker att ha i åtanke när du som surfare väljer det perfekta resmålet.

Jagar du efter höga monstervågor? Är du nybörjare? Vill du kombinera surfäventyret med en cityresa? I så fall har du hamnat rätt. Vi har sammanställt en lista med några av världens häftigaste stränder för alla kunskapsnivåer. Läs vidare om du vill se vilka destinationer som håller måttet.

Waikiki, Hawaii

Om du är surfare och letar efter perfekta vågor är Hawaii ett oslagbart resmål. Det är inte bara vattensportens hemort, om du åker till Waikiki kommer du dessutom att vara i närheten av öns huvudstad, Honolulu.

Waikiki har perfekta vågot året runt, men erbjuder allra häftigast surfmöjligheter om sommaren. Hawaiianska kungligheter brukade bygga sina hus intill stranden för att kunna göra det mesta av läget. Det är därför staden står så nära de vidsträckta sanddynerna.

Det varma vattnet och de medelhöga vågorna (från 0,5 till 2,5 meter) gör det perfekt för både nybörjare och proffs att komma hit.

Waikiki beach på Hawaii

Waikiki beach på Hawaii. Foto: voshadhi / iStock

Hossegor, Frankrike

Surfare som letar efter ett underbart resmål gör rätt i att utforska Hossegor på franska Atlantkusten. Faktum är att förutsättningarna är så goda att världens bästa surfare brukar komma hit, år efter år.

Det är en rykande het destination, men för dig som inte är expert kan de stora vågkammarna möjligen kännas en smula skrämmande. Strandens sydliga sida är dock mer skyddad och passar dig som är mindre rutinerad på brädan.

Hossegors vågor är som högst under vintermånaderna, alltså i snitt mellan 2 och 2,5 meter. Under sommarmånaderna brukar det vara lite mindre intensivt att komma hit och susa fram på 1 till 1,5 meter höga vågor.

Surfare på stranden i Barcelona

Barcelona. Foto: mauro grigollo / iStock

Barcelona, Spanien

I surfvärlden är Barcelona fortfarande något av en dold pärla. Kataloniens huvudstad är högt ansedd för sin kultur, konst och mat, men visste du att många professionella surfare vallfärdar till stadens stränder varje år?

Playa de la Barceloneta är vågorna konsekventa och relativt höga, i snitt mellan 1 och 1,30 meter. Det gör Barcelona till den perfekta platsen för dig som är nybörjare eller på medelnivå. Den bästa tiden att komma hit är mellan oktober och mars, då vågorna är som högst.

Och om du kommer hit och det är stiltje? Då är det väl ändå ingen katastrof – du är i Barcelona!

Jeffreys Bay, Sydafrika

Den här stranden ses som ett surfmecka och lockar besökare från världens alla hörn. Anledningen till detta är förmodligen att det vid Jeffreys Bay finns otaliga stränder längs den 1100 kilometer långa kuststräckan.

Du som är på medelnivå kan börja vid ”Supertubes” på Jeffreys, och surfa hela vågen till ”Point”, på bara några minuter.

Här är vågorna som högst på sommaren, men du har fina surfmöjligheter året runt.

 

Surfare på Bondi Beach, Sydney

Bondi Beach. Foto: RugliG / iStock

Sydney, Australien.

Om du är ute efter några av världens hetaste stränder bör Sydney ligga högt på listan med besöksmål.

Norr om staden ligger Manly Beach, som alltid varit viktig för alla surfsugna invånare i Australien. Även om det kan bli ganska livligt på Manly är det en mångfacetterad, vågsäker strand, året runt.

Mer rutinerade besökare kan åka en halvtimme söderut, förbi Sydney Harbour Bridge, till en av landets finaste destinationer alla kategorier: Bondi Beach. Bondi är mest känt för sin härliga mat, gästvänliga stämning och exceptionella vågor. Här kan vågkammarna vara helt vilda och bilda tunnlar, vilket lockar till sig världens absolut bästa surfare.

 

0 Kommentarer

Lämna svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*