En uppsjö av barer i Berlin

Berlin må ändå anses vara en av Europas huvudstäder, känd för sin historia och sitt uteliv. Med god öl, mat och en utomordentlig atmosfär är Berlin en grym destination om ni söker lite omväxling. I detta inlägg ska vi kika närmare på flera barer i Berlin. Här ges du tips på några favoriter som passar för olika ändamål.

Foto: Fabio Alves via Unsplash.com

Monkey Bar

Monkey Bar hittar ni i 25 Hour Hotel Bikini på tionde våningen, hotellets smakfulla cocktailbar. Namnet har tillgivits baren eftersom ni har utsikt över apornas sektion vid den närliggande djurparken. Dock menar många att den bästa utsikten är på andra sidan, där ni ser över ”the Kaiser Wilhelm memorial church” och västra Berlin. Miljön är väldigt trevlig och klientelet är blandat av såväl lokala invånare och internationella besökare. Välj bland ett stort urval av väl gjorda drinkar. Baren ligger i Charlottenburg i västra Berlin.

Foto: Björn Grochla via Unsplash.com

Schwarzes Cafe

I samma område som Monkey Bar hittar ni även baren Schwarzes Cafe. Det är ett av få ställen i Berlin som är öppet dygnet runt, vilket är rätt häftigt och kanske mest ovanligt jämfört med Sverige. Baren drar till sig en stor blandning av turister och lokala invånare, framförallt eftersom det smidigt skiftar från att vara café, restaurang och bar. Utbudet av dricka är stort med allt ifrån öl till cocktails till prosecco. Maten är traditionell såsom schnitzel kombinerat med asiatiskt och lite pasta.

Club der Visionäre

Denna mysiga bar hittar ni på ett flytande trä däck på en liten kanal vid floden Spree. Baren är utmärkt under sommarmånaderna då det utspelar sig till viss del utomhus. Förutom det mysiga trä däcket finns ett litet rum utsmyckat av keramiskt kakel med grymma högtalare. Hit kommer även ibland kända DJs som spelar in på småtimmarna. På gatan finns även en pizzeria på sommaren, där ni kan sitta under träden och avnjuta en öl eller en gin tonic, i typisk Berlin-anda.

Foto: Jerome Warburton via Unsplash.com

Prater Biergarten

Prater Biergarten daterar ända tillbaka till 1837 och är en av Berlins äldsta öl ställe, och även ett av de mest populära. Den ligger i en innergård i Prenzlauer Berg, och kan se lite ödslig ut på vintern. Men under sommarmånaderna blomstrat kastanjeträden och människor dricker öl och musskorv på mysiga picknickbänkar. Här erbjuds du både en klassisk pilsner, men de brygger även deras egen Schwarzbier. Skulle ni bli hungriga finns en restaurang intill som serverar klassisk tysk mat året runt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *