Familjehelg i Stockholm – Aktiviteter för hela familjen

Ska ni åka på en mysig familjehelg i Stockholm? Det finns mycket att göra och mycket att se, men det kan vara svårt att välja. Stockholm erbjuder otaliga möjligheter för sevärdheter, aktiviteter och nöjen. Allt ifrån nöjesparker till fantastiska kulturarv och museer.

Vi har tagit fram de bästa av alla världar för att ge några snabba och enkla tips på saker ni kan göra under en familjehelg i Stockholm.

Foto: Tatiana Lapina, via Unsplash.com

Skansen – djurpark och familjeunderhållning

Skansen ligger på Djurgården i Stockholm och är ett friluftsmuseum som även har en djurpark. På Skansen kan familjen uppleva allt från djur till kända artister som kommer och spelar och sjunger. Under somrarna är det även Allsång på Skansen, ett svenskt tv-program som har kört varje år sedan 1979. För de allra minsta i familjen finns även Lill-Skansen. Det är en djurpark som riktar sig till de allra minsta i familjen! Skansen är utmärkt att besöka under en familjehelg i Stockholm och här finns något för hela familjen!

Gamla Stan – upplev Stockholm på riktigt

Stockholm grundades på 1200-talet och är idag en av de största och även bäst bevarade medeltida stadskärnorna i Europa. Gamla Stan är idag fullt av sevärdheter och att strosa runt bland de gula ikoniska husen på de smala gatorna och gränderna är oerhört mysigt. Här finns ett flertal museum, kyrkor och trevliga restauranger och caféer att besöka. Även Kungliga Slottet ligger i Gamla Stan, vilket gör det till ett ypperligt område för den som vill hinna se mycket på relativt kort tid! Och missa inte högvakten, där ni kan se vaktparaden till Stockholms Slott.

Foto: Jon Flobrant, via Unsplash.com

Gröna Lund – roligheter för hela familjen

Nöjesparken Gröna Lund har något för hela familjen. Med ett stort urval av berg- och dalbanor samt artister som uppträder finns det alltid något att göra. Gröna Lund ligger på Djurgården och är utmärkt som en aktivitet under en familjehelg i Stockholm. Det kan med fördel kombineras med andra sevärdheter runt om i Stockholm och efter en dag med fartfyllda och skrattframkallande aktiviteter är ni nöjda!

Vasamuseet – för den kulturintresserade

Vasa är ett skepp från 1600-talet som är det enda i världen som är bevarat. Det är onekligen majestätiskt med hundratals skulpturer och det består idag av mer än 95 % originaldelar. Idag erbjuds det tio utställningar som berättar om livet på skeppet och även en film om Vasa. Museet har även en butik där ni kan fynda souvenirer och även en smakfull restaurang. Vasamuseet är en sevärdhet med ett fantastiskt kulturarv som hela familjen kan glädjas åt under en helg i Stockholm.

ABBA The Museum – För den musikintresserade

Som en del av Swedish Music Hall of Fame får du här möjligheten att se och höra på den världskända svenska musikgruppen ABBAs minnen från karriären. Sjung med i dina favoritlåtar och lev dig in i hur det är att vara den femte medlemmen av musikgruppen. Under er helg i Stockholm är detta muséet en mycket trevlig aktivitet. Det är interaktivt, livligt och erbjuder en fantastisk stämning!

Stockholm – en stad fylld med upplevelser

Förutom de ovan nämnda sevärdheterna finns det ett stort urval av restauranger, barer, caféer och shopping i Stockholm. Under er familjehelg i Stockholm kan du även åka på guidade sightseeing rundturer på både segway och till fots, eller varför inte åka båt i kanalerna?

Hoppas ni får en trevlig familjehelg i Stockholm!

Foto: Tatiana Lapina, via Unsplash.com

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *