Guide: Restauranger i Helsingör du borde besöka

restauranger-helsingoer
c: Jens Herrndorff via Unsplash

Kulinariska upplevelser i Helsingör

Staden som huserar det berömda Kronborg och historien om Hamlet bjuder också på ett hav att läckra smakupplevelser på restaurangfronten. I Helsingör kan du uppleva allt från italienska klassiker till fransk bistromat och nordiskinspirerade restaurangupplevelser.

Vi guidar dig till några av Helsingörs bästa smakupplevelser och inkluderar något som faller alla i smaken.

Kulturværftets Spisehus // Caféserveringar för alla

Hållbarhet, ekologi och bra råvaror är allihopa nyckelord i Spisehusets kök. Här serveras rader av välsmakande caférätter som kan avnjutas antingen inomhus eller utomhus, med utsikt mot Kronborg och Sverige.

Tidigare krögare på Nationalmuséets Café, och restaurangchef för den berömde danska kocken Nikolaj Kirk, Nikolaj Rud Tobiassen, står i spetsen för denna restaurang i Helsingör. Letar du efter en läcker och vällagad måltid så kan du med fördel besöka denna servering.

Man ska dock bemärka att restaurangen inte håller öppet för sena kvällsserveringar. Kulturværftets Spisehus har öppet till kl. 19 tisdag till fredag och till kl. 17 på måndagar och helger.


Spisehuset

Allegade 2

3000 Helsingør


Ristorante Ciao Ciao // Upplev det italienska köket

På Ristorante Ciao Ciao serveras du klassiska italienska rätter i en mysig och hemtrevlig omgivning.

Med utsikt över Öresund, som ligger på andra sidan gatan, bjuder Ciao Ciao på äkta italiensk stämning och handplockade, vällagade rätter från det italienska köket. Här kan du vältra dig i allt från oxfilé till olika typer av antipasti och en uppsjö av pastarätter. Alltihopa är lagat med precision och kärlek till det italienska köket.


Ristorante Ciao Ciao

Nordre Strandvej 23A

3000 Helsingør


pasta-italiensk
c: Sarah Boyle via Unsplash

 

Restaurant Kronborg Havbad // Danska och nordiska klassiker

Med Helsingörs kanske bästa utsikt mot Sverige och Kullen kan du avnjuta din lunch eller kvällsmeny på Restaurant Kronborg Havbad.

Restaurangen öppnade sin dörrar för första gången år 1920 och har alltså snart tillagat måltider till sina gäster i ett helt århundrade. Även om de nyare byggnaderna byggdes 1978 så kan man fortfarande njuta av en välsmakande måltid i mysiga omgivningar med själ och historiska anor.

Till lunch kan du bland annat testa den klassiska danska lunchtallriken med allt det ditt hjärta begär, på kvällen finns det möjlighet att äta spännande fiskrätter i äkta hamnstadsstil.


Restaurant Kronborg Havbad

Strandpromenaden 6

3000 Helsingør


Francophile // Fransk bistro när den är som bäst

Inspirerad av grönsakshandlarens, slaktarens och fiskhandlarens tillgängliga råvaror så tillagar Francophile klassiska franska bistrorätter som du kan avnjuta i en stämningsfull atmosfär, mitt i Helsingörs centrum.

Bistron ligger bara ett par minuters gång från Helsingör station, med utsikt över hamnen och mot Sverige. Här kan du uppleva äkta fransk bistrostämning på ännu en restaurang i Helsingör.

Francophile håller öppet för alla på torsdagar, fredagar och lördagar. Om du hellre vill äta på Francophile en annan dag så bör du kontakta ägaren för att boka ett bord.


Francophile

Stengade 81

3000 Helsingør


dinner-plate-food
c: Jay Wennington via Unsplash

 

Madam Sprunck // Det romantiska alternativet

Centralt i Helsingör hittar du restaurangen Madam Sprunck. Den ligger i ett av Helsingörs små, historiska kvarter, omgiven av färgglada gamla byggnader och är en del av hotellet med samma namn.

Inspirerade av de italienska, franska och spanska köket komponerar Madam Spruncks kockar en rad olika välsmakande rätter och smaksupplevelser. Bland dessa hittar du bland annat carpaccio, risotto, kummel och charkuterivaror. Alltihopa serveras i romantiska och traditionella omgivningar.


Madam Sprunck

Bramstræde 5

3000 Helsingør


Værftets madmarked // Den otraditionella matupplevelsen

Är du sugen på en mer otraditionell restaurangupplevelse? I så fall borde du besöka Værftets madmarked i Helsingör. Här serveras streetfood-rätter från många olika stånd som bjuder på lite av varje.

Bland stånden finns bland annat fiskdelikatesser, asiatisk streetfood samt argentinainspirerade rätter. Dessa är bara ett par exempel på utbudet av olika matupplevelser som severas i saluhallen som erbjuder mat från tolv olika stånd med mat från hela världen.

Matmarknaden ligger i Helsingörs gamla skeppsvarv som skapar en maritim och oformell stämning. Maten kan intas inne i den stora rustika hallen, eller tas med utomhus om vädret tillåter. Den fungerar som en samlingspunkt för både unga och gamla och bjuder även på en del aktiviteter utöver den goda maten. Bland dessa aktiviteter hittar du bland annat musikeventet Tirsdagstoner, Foody Banko samt barnbio.


Værftets madmarked

Ny Kronborgvej 2

3000 Helsingør


street-food-truck
c: Mike Wilson via Unsplash

Lycka till med restaurangjakten och smaklig måltid!

Söker du en övernattning i Helsingör?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *