Tips på hälsocafén i Stockholm

Acai, spirulina, chia och gojibär – för bara några år sedan var dessa så kallade ”superfoods” okända för de flesta, men idag är det en självklar del av mångas dagliga kost. Den ökade hälsotrenden är grunden till hur hälsocaféer i Stockholm blommat upp i sådan raskande fart under de senaste åren. Svenskarna har bytt ut kanelbullen till en acai bowl och den traditionella kaffe latten har ersatts med en matcha latte. Vi på Expedia har listat de hälsocaféer i Stockholm som håller bäst kvalité och vi hoppas att ni finner inspiration på vart ni ska äta nästa gång ni befinner er i huvudstaden. Läs om de bästa hälsocaféerna i Stockholm här!

en bild på en acaibowl och en kaktus samt en skylt där det står gimme that acai bowl
Photo by Ana do Amaral via Unsplash

Hälsocafét Mahalo

Mahalo öppnade sin första butik på Södermalm 2015, men har nyligen även etablerat sig i Vasastan. Detta är en favorit bland de stockholmare som slaviskt betat av diverse hälsocaféer i Stockholm på jakten efter det allra bästa. Mahalo är främst kända för sina utsökta acai bowls som finns med olika val av toppings, men har även ett brett utbud av goda sallader och vegetariska burgare. På menyn finns även nyttiga varianter av sötsaker såsom ”raw morotskaka” och ”nötbollar” som ersatt den vanliga morotskakan och chokladbollen. Besöker du detta hälsocafét i Stockholm kan vi garantera att du inte kommer att bli besviken – oavsett om det är på Södermalm eller i Vasastan!

Besök Mahalo: Hornsgatan 61, Södermalm i Stockholm och korsningen Odengatan/Roslagsgatan, Vasastan i Stockholm.

Ett hälsocafé i Stockholm för salladsälskare: Lett

Enligt Lett själva så följer de ett enkelt koncept som innebär att hälsosam och snabb mat består utav goda råvaror. Det här hälsocafét i Stockholm serverar nyttiga juicer, goda wraps och fräscha sallader. Oavsett dina smakpreferenser kommer du att hitta en sallad som passar just dig när du besöker Lett, detta då deras salladsutbud är något utöver det vanliga. Vill du ha en falafel- och morotshummussallad eller en sallad på kalkon och svartris? Eller varför inte en pokésallad? Oavsett vad du är sugen på i salladsväg kommer Lett att överträffa dina förväntningar. Det enda negativa med det här hälsocafét i Stockholm är att det kan ge dig beslutsångest när du ska välja mellan alla goda alternativ!

Besök Lett: Regeringsgatan 65, Norrmalm i Stockholm.

en bild på en fräsch grön juice som serveras på hälsocafe i stockholm
Photo by Alexander Mils via Unsplash

Koloni

Koloni skulle kunna beskrivas som himmelriket för ekofrälsta. Lokalen är ett litet hål i väggen på Östermalms populära shoppinggata Biblioteksgatan, så ett besök här är perfekt för dig som snabbt behöver ladda batterierna och önskar att göra så med hälsosam mat. Är du hungrig kan du beställa en matig sallad som smakar magiskt gott, samtidigt som det finns utsökta juicer för dig som är mer ute efter ett mellanmål. Om det är sötsuget som är dominant har det här hälsocafét i Stockholm nyttiga raw-varianter på dina favoritbakverk. Koloni erbjuder rimliga priser och fantastiskt god hälsosam mat!

Besök Koloni: Biblioteksgatan 5, Östermalm i Stockholm.

Paradiset: Både matbutik och hälsocafé i Stockholm

Paradiset har två butiker i Stockholms innerstad varav ena ligger på Södermalm och den andra på Norrmalm. Från Paradiset kan du beställa hem ekologiska råvaror online och handla i deras matbutik som har ett ovanligt ekologiskt och hälsosamt utbud. Men, du kan även njuta av en god lunch i deras foodcourt där de serverar en buffé i världsklass. Precis som namnet antyder så är Paradisets hälsocafé i Stockholm ett paradis för den som är på jakt efter hälsosam mat!

Besök Paradiset: Brännkyrkagatan 62–64, Södermalm i Stockholm och Regeringsgatan 44, Norrmalm i Stockholm.

en bild på morötter som är orange och som serveras på hälsocafe i stockholm
Photo by David Vázquez on Unsplash

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *