Hälsoresa i Sverige – inte bara för träningsfantasterna

På senaste åren kan vi se ett ökat intresse för välmående, såväl psykiskt som fysiskt, och i samband med detta har nu nichade hälsoresor i Sverige börjat dyka upp mer och mer. En hälsoresa kan du göra ensam, med din partner eller i en grupp och behöver nödvändigtvis inte betyda att du ska bestiga ett berg. Inom kategorin hälsoresa hittar du även yoga, meditation och spa, samt andra roliga aktiviteter.

Nedan hittar du några roliga aktiviteter och platser om du vill åka på en hälsoresa i Sverige.

The Retreat Club – Spa i Falkenberg

Ta med dig någon du tycker om och åk på en mysig spa helg till The Retreat Club i Falkenberg. En hälsoresa behöver som sagt nödvändigtvis inte bestå av bergsklättring utan varför inte slappna av med en härlig massage eller få en lerinpackning. Spaet är exklusivt och du kan verkligen slappna av. Passar utmärkt över en helg!

Golf längs med kusten i södra Sverige

Packa bagen och åk söderut till Falsterbo och spela en härlig runda golf på en av Sveriges bästa golfbanor, Falsterbo Golfklubb. De 18 hålen är fyllda av härlig natur och ligger längs med havet. Skulle du bli trött kan du alltid ta en liten paus efter hål 7 och få en bit mat i golfklubbens utomordentliga restaurang. I kategorin hälsoresa i Sverige passar golf väldigt bra in då det är en social och förhållandevis avslappnande aktivitet men du får även röra lite på dig och vara utomhus!

Foto: Edewaa Foster via Unsplash.com

Yoga i Sverige – för den som söker total avslappning

Yoga har blivit alltmer populärt i Sverige över åren och ett flertal center har öppnat upp runt om i landet. Ett exempel är Infinite Yogaretreat Österlen, på just Österlen. Det är ett retreat där du bor och utövar yoga samt meditation dagligen. Detta är ett utmärkt exempel på en lugn och sansad hälsoresa för dig som söker total avslappning i vardagen.

Läs mer om yogaretreats i Sverige här.

Cykla i svensk terräng – du som söker lite mer action

Svensk terräng innebär såväl tungt och uppförs som plant och avslappnande. Det finns en uppsjö av cykelleder som passar utmärkt för en hälsoresa i Sverige. Ett exempel är Kustleden som är ungefär 560 km sträcker sig från Öregrund till Västervik. Den går längs med kusten och du får möjlighet att uppleva fantastisk svensk natur och flera öar under resans gång. Ska du på en hälsoresa i Sverige är detta alternativet utmärkt för den som även vill röra lite på sig!

cykel i skog
Foto: David Hellmann via Unsplash.com

 

För dig som söker värme

Skulle du dock känna för att få lite mer värme eller ett generellt miljöombyte kan du även åka på hälsoresa utomlands. Det finns oräkneliga aktiviteter att göra och det är nästan endast fantasin som sätter gränsen. Surfa på Bali, meditera i Indien eller cykla på Mallorca. Alternativen är många för en härlig hälsoresa!

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *