Här kan du äta kobebiff i Japan

Kobebiff är känt för att vara världens finaste kött. Köttet har ett extremt fint nät av fettlinjer som bidrar till den fantastiska smaken. Utöver det innehåller även kobebiff mycket omättat fett. Köttet kommer ifrån Wagyu kor som är den dominerande boskapsrasen i Japan men blir kallat för kobebiff eftersom korna är uppfödda i den japanska hamnstaden Kobe. Eftersom detta köttet är känt för att vara av speciellt hög kvalitet är den inte billig, och det är många som säger att kobebiff är det bästa köttet de har smakat. Med hänsyn till detta kanske det ändå är värt att lägga en extra slant för att få smaka lite. Har du tur att få möjligheten att resa till Japan är det ett perfekt tillfälle att prova kobebiff. Vi har samlat en lista över restauranger i Japan där du kan äta just kobebiff.

Foto: 4638844 via Pixabay.com

Kobebiff i Kobe

Om du önskar att få uppleva smaken av kobebiff i en riktigt autentisk omgivning är staden Kobe naturligtvis perfekt. Här finns två populära restauranger som säljer kobebiff.

Mouriya

På en av de mest välkända restaurangerna i Kobe tillbereds kobebiff rakt framför ögonen på gästerna. Restaurangen är speciellt känd för att driva en autentisk verksamhet vilket gör att gäster med en lite tajtare budget också har råd att känna det otroligt möra köttet smälta på tungan. Restaurangen erbjuder olika delar såsom bringa, entrecote och filet. Mouriya är en rätt upptagen restaurang och du rekommenderas därför att reservera ett bord på förhand.

Ishida Kobe Beef Steak

Denna restaurangen är en av Kobes bästa teppanyaki restauranger. Det innebär att flera av rätterna som serveras tillbereds på en teppan (en varm järnplatta) framför gästerna. Du kan därför även här sitta och se på när din kobebiff blir grillad. Restaurangen har en blandning av modern och traditionell stil och du blir plasserad i små privata rum med valet mellan a la carte eller en fast meny. Befinner du dig i Kobe är Ishida Kobe Beef Steak definitivt värt ett besök.

Foto: rajeeshtk via Pixabay.com

Planerar du en resa till Kobe och behöver ett ställe att bo på? Hitta bra erbjudanden på hotell i Kobe här.

Vart kan du äta kobebiff i Tokyo?

Det finns även restauranger som serverar kobebiff utanför Kobe, däribland flera i Tokyo – Japans huvudstad.

Ginza Gyuan

Ginza Gyuan är en överraskande rimlig restaurang både i förhållande till menyn och deras läge i Ginza. Här serverar nämligen kobebiff av högsta kvalitet i en av de mest snobbiga delarna av Tokyo. Restaurangen erbjuder en autentisk atmosfär med sina intima rum och sin traditionella japanska stämning. Du rekommenderas att beställa bord minst en vecka i förväg då restaurangen är mycket populär.

Yoroniku

Yoroniku är känd bland köttkännare som en av de bästa kobe-restaurangerna som finns. Denna restaurangen är därför för dig som inte endast är ute efter en minnesvärd måltid, men också ser upplevelsen som en utbildning i kvalitetskött. Gäster som besöker restaurangen för första gången rekommenderas att prova avsmakningsmenyn för ca 800 kr. Besöker du denna trendiga restaurangen berikas du med en upplevelse du sent kommer glömma!

Foto: Z0man via Pixabay.com

Planerar du att resa till Tokyo och behöver ett ställe att bo på? Hitta bra hotellerbjudanden här.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *