Här kan du äta Wagyu biff

Wagyu biff är ett samlingsbegrepp för nötkött från olika nötkreatur som har genetiska tendenser till att en hög grad av marmorering i köttet samt att köttet även innehåller en hög procenthalt av oljigt och omättat fett. Köttet är känt för att komma ifrån olika områden i Japan som då ofta levereras med områdesnamnet. Ett känt exempel som många brukar känna till är Kobe. Kobe köttet är Wagyu från området Kobe.

Köttet håller en väldigt hög kvalitet och är därmed prissatt ett bra stycke över vanligt kött men smaken är väl värt priset. Det är inte speciellt enkelt att hitta Wagyu biff i Sverige, och därför går vi igenom några olika ställen där du kan äta just Wagyu biff, häng med!

Foto: Bady QB via Unsplash.com

Restaurang Tako

Välkommen ner i en underjordisk känsla med ett elegant asiatiskt koncept. Restaurang Tako ligger några trappsteg ner vilket ger den en gömd känsla. Med sitt asiatiska fokus när det kommer till såväl mat som dricka erbjuder Tako en riktigt häftig matupplevelse. Du kan beställa allt ifrån sushi till grillat, och kompletterar även middagen med en rymlig cocktailbar. Men för att hålla fokus på ämnet så hittar ni framförallt Wagyu entrecote på menyn. Prislappen ligger såklart högre än en traditionell entrecote med hänsyn till köttets kvalitet, och här får man betala 1595 kr för 500 g, vilket är tillräckligt mycket för att dela. Med en Wagyu biff i magen så är allt möjligt, eller det är i alla fall det jag har hört.

Foto: z0man via Pixabay.com

Restaurang AG

Restaurang AG var en av de första restaurangerna att servera Wagyu biff i Stockholm. Idag fås Wagyu biff på Restaurang AG nästan varje dag, det är åtminstone något som brukar finnas på menyn. Den serveras då som en köttbit. Utöver en Wagyu biff hittar ni även sliders, alltså små hamburgare, gjorda på Wagyu kött med karameliserad lök.

Vassa Eggen

Hos Vassa Eggen hittar du flertalet köttalternativ som det steakhouse det är. På senare tid har även deras trevlig bar tagit över och erbjuder en riktigt festlig stämning senare på kvällen. När det kommer till menyn serveras en uppsjö av olika köttalternativ och däribland Wagyu biff. I detta fallet kommer köttet ifrån Australien och inte Japan. Priset är även betydligt lägre än när köttet kommer ifrån Japan med en prislapp på 475 kr. Dock håller denna Wagyu biff kvaliteten!

Foto: Cegoh via Pixabay.com

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *