Hemsökta hotell i Sverige

Med Halloween runt om hörnet börjar vi närma oss den där spöklika stämningen igen. Historien om Halloween sträcker sig långt tillbaka i tiden, men är mest känt i Sverige som tiden på året där vi klär ut oss i spöklika dräkter och går ”bus eller godis”.

Kom i Halloween stämning

Spindelväv, pumpor och mystik klär hus och gator under Allhelgonahelgen, men för att komma i ordentlig stämning, varför inte ta in på ett hemsökt hotell i Sverige? Rykten och historier berättar om mystiska händelser som folk har sett och upplevt där igenom tiderna. Här har vi listat 4, som enligt historierna är, hemsökta hotell i Sverige.

Foto: Julia Raasch via Unsplash.com

Bäckaskog Slott

Bäckaskog Slott ligger 15 kilometer norr om Kristianstad och är känt för att ha spöken som bor kvar på slottet. Historierna är många men många gäster och även personal säger sig har hört Karl XVs häst Shejk springa runt i slottsparken på nätterna. Hotellet anordnar spökvandringar i deras Spökpaket där man får höra hela historien om hotellet och de kusliga saker som folk säger sig ha upplevt där. Vem vet, kanske något spöklikt händer?

 

Häringe Slott

Med en speciell, intressant och imponerande historia berättas det om spöken och övernaturliga händelser på slottet. Det sägs bland annat att Marguerite Wenner-Gren fortfarande går runt på slottet. Hon sägs ha fullt upp med att vattna blommor och duka då hon inte tycker om när det är oreda på slottet. Är hon nöjd har det hänt att hon visar sig i sin röda sammetsmorgonrock. Även Axel, Gustav Horns son, kan höras gråta på slottet. Han är ett lite sorgset spöke, men sägs vara jättesnäll! Häringe Slott ligger tjugo minuter söder om Stockholm och spökena väntar otåligt på dig…

Sundbyholms Slott

Det finns flera historier om hur det spökar på slottet och även kända medium har varit på besök för att berätta mer om spökena. Som tur är verkar det bara vara snälla spöken som är på slottet, men det gör det kanske inte mindre obehagligt när en dörr öppnas utan anledning. Slottet anordnar även ”Spökmord” som är en interaktiv mordgåta med professionella skådespelare, där även gästerna är delvis delaktiga. Vågar du checka in nästa gång du är i Eskilstuna?

Gripsholms Värdshus

Gripsholms Värdshus i Mariefred ränner det runt snälla och omtänksamma spöken, sägs det. Enligt historierna är spökena klädda i mörka munkvästar av filt och huvor. Konstiga saker händer som att lampor tänds eller släcks och andra lite mer svårförklarade fenomen. Det låter kanske lite läskigt? Men faktum är att spökena är riktigt omtänksamma. Historierna säger att gäster har vaknat av att deras täcke rört på sig, men istället för något obehagligt, kändes det som om de blev omstoppade som små barn. Låter som rätt trevliga spöken när det är lite småkyligt nu i oktober mörkret, eller hur?

Foto: Toa Heftiba via Unsplash.com

Spöklika hotellvistelser

Vare sig historierna om hemsökta hotell i Sverige är sanna eller inte är det fantasin som sätter gränserna. Ta med dig någon du tycker om och gör det till en rolig, kuslig men samtidigt mysig weekend på ett av de fantastiskt fina slotten som förutom spöken erbjuder utomordentlig service.

Spöklig halloween på er där ute!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *