Kändisrestauranger i Stockholm

Att kändisar, nästan oavsett inom vilken industri, väljer att gå in i hotell och restaurangbranschen är ett växande fenomen sedan flera år tillbaka. Kända personer såsom Robert De Niro, Hugh Jackman och Lady Gaga äger såväl hotell som restauranger runt om i världen. Men hur är det egentligen för svenska kändisar, har de också hängt på trenden?

Det är aningen mindre utbrett jämfört med de internationella kändisarna, men det finns några smultronställen, primärt i Stockholm, som ägs av just svenska kändisar, vi kallar dem kändisrestauranger.

De tre kändisrestauranger vi ska se idag är alla ägda av svenska kändisar kända från musik och filmindustrin, såväl i Sverige som internationellt. Häng med i listan nedanför och få tips på några välsmakande kändisrestauranger!

Foto: Jon Flobrant via Unsplash.com

Malmø

Precis som namnet låter är restaurangen inspirerad av Sveriges tredje största stad Malmö. Och vem passar inte bättre än att representera staden än Timbuktu i egen hög person. Timbuktu, eller Jason Diakité, tillsammans med Mange Schmidt står bakom falafelbaren Malmø som ni hittar inne i K25 i Stockholm. Maten är inspirerad från falafel-mekkat Malmö, och du kan hitta alltifrån falafelrullar till haloumiburgare. Det är en kändisrestaurang med fokus på kvalitet med egna såser och recept från Palestina, inspirerade av Malmös versioner och lite halv-anpassat för Stockholm. En kändisrestaurang som inte bör missas!

Lily’s Burger

Restaurangen grundad av de två skådespelarna Mahmut Suvakci och Joel Kinnaman erbjuder som namnet låter riktigt härliga och smaskiga hamburgare. Men det är inte bara maten som tilltalar. Kändisrestaurangen erbjuder en härlig 60-tals känsla av en amerikansk diner. Härliga burgare med många alternativ till bra priser. Det är inte svårt att förstå varför denna kändisrestaurang har lyckats!

Un Poco

Musikduon Axwell (Axel Hedfors) och Sebastian Ingrosso från Swedish House Mafia öppnade Un Poco för några år sedan nu, och kändisrestaurangen behåller fortfarande sitt rykte. Beläget på Karlavägen hittar vi Un Poco, en italiensk restaurang med internationell inspiration och fusion. Restaurangen ackompanjeras av en bar, eller bakficka, som erbjuder en lite mer livlig stämning. Klientelet är blandat och på menyn hittas något för alla. Kan du inte bestämma dig? Prova avsmakningsmenyn så får du testa lite av varje från menyn. Det är förutom praktiskt, väldigt trevligt när man är i ett lite större sällskap!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *