I London är det alltid rätt tid för choklad

Utforska Londons spännande och varierade chokladnöjen! 

Som Europas tredje största chokladkonsument tar britterna sina sötsaker på allvar. Från Buckingham Palace till gatorna i Soho och i Londons alla andra delar njuter man av choklad i alla former, från koppar med rykande varm choklad till chokladkakor smaksatta med de senaste modeingredienserna. Under din chokladresa kan du besöka Londons bästa chokladgömställen och njuta av några av huvudstadens mest vågade smaker.

Tio sätt att kasta sig in i Londons chokladvärld

London. Foto: Shutterstock
  1. Besök chokladmuseet

Chocolate Museum i London är en fristad för chokladälskare. Museet öppnades år 2013 av den franska chokladmakerskan Isabelle Alaya, som även grundade varumärket Mélange Chocolate. Museet har samlat en stor mängd utställningsföremål, som affischer, köksredskap och gamla artefakter, som gör att du kan utforska chokladens värld på djupet och lära dig mer om sötsakens ursprung. Museet organiserar även ett flertal workshoppar och provsmakningar som frestar smaklökarna.

The Chocolate Museum,

187 Ferndale Road, Brixton, London SW9 8BA

 

  1. Gå en specialistkurs hos MyChocolate

Vill du lära dig hur man gör chokladbaserade cocktailar? Eller vad sägs om tryfflar och dina egna små sötsaker? Det är precis vad Londonföretaget MyChocolate erbjuder – de specialiserar sig på att organisera workshoppar med fokus på choklad. I en avslappnad miljö får du lära dig hur man arbetar med den läckra chokladen. Kurserna passar för alla, från fullständiga nybörjare till de som har provat på att göra konfektyrer tidigare.

MyChocolate

10C Branch Place, London N1 5PH

 

  1. Upptäck historiska Menier Chocolate Factory

Menier Chocolate Factory grundades år 1870 i området South Bank och var under många år en viktig Londonbaserad filial för det franska varumärket Menier. Fabriken har utnämnts till historiskt monument, och år 2004 omvandlades den till en teater med plats för 180 besökare. Sedan dess har det inte producerats någon choklad här, men historieintresserade kan fortfarande göra en pilgrimsresa till den gamla fabriken och passa på att se en teaterföreställning på samma gång.

Menier Chocolate Factory

53 Southwark Street, London SE1 1RU

 

  1. Drick en ljuvlig kopp varm choklad på Chin Chin Labs …

Chin Chin Labs i Camden är mest känd för sin toppmoderna glass som tillverkas med molekylära matlagningsmetoder, men glassbaren har ett hemligt vapen: varm choklad! Den görs på handgjord choklad och serveras med en enorm skopa lätt karamelliserad vegetarisk marshmallow. Det är en oemotståndlig njutning!

Chin Chin Labs

49–50 Camden Lock Place, London, NW1 8AF

 

  1. … eller prova på näst intill syndig varm choklad med kola på Said!

I andra änden av spektrumet finns Said, som är den äldsta italienska chokladmakaren. I butiken i Soho erbjuds varm choklad med kola som är precis lika god som den ser ut. Den serveras i en kopp som är täckt av mörk choklad på den ena sidan och kolasås på den andra, och den kraftfulla och fylliga smaken får verkligen drycken att stå ut från mängden. Den är verkligen svår att stå emot!

Said dal 1923

41 Broadwick Street, Carnaby, London W1F 9Q

 

  1. Prova mörkare än mörk choklad på Charbonnel et Walker

Charbonnel et Walker är ett av Storbritanniens äldsta varumärken, och chokladbutiken i London har funnits sedan 1875. Den mycket traditionella konfektaffären har under årens lopp lyckats förbli en viktig del av Londons chokladscen. Vad är deras hemlighet? De erbjuder den allra finaste mörka chokladen och exceptionella champagnetryfflar. De är så goda att du inte kommer att kunna stå emot!

Charbonnel et Walker

One, The Royal Arcade, 28 Old Bond St, Mayfair, London W1S 4BT

 

  1. Väck dina smaklökar till liv på Montezuma’s

Jämfört med andra chokladbutiker har Montezuma’s en mycket modernare och unikare inställning till smaker. Butiken grundades år 2000 av två chokladälskande advokater, och här erbjuds chokladkakor med så ovanliga smaker som apelsin och geranium, chili och lime samt karamelliserade sesam- och solrosfrön.

 Montezuma’s Chocolates

8 Market Street, London E1 6DT

Chokladtårta

  1. Lev ut dina vildaste chokladfantasier på Choccywoccydoodah

Chokladmakaren Choccywoccydoodah från Brighton är lika uppfinningsrik som namnet antyder. Namnet spreds tack vare kitschiga kreationer, tårtor i rokokostil och utsmyckade chokladblommor. Butiken i London och dess gallerilika ”Bar du Chocolat” bjuder in dig till att provsmaka chokladfyllda läckerheter som alltid kan sköljas ner med en härlig milkshake eller en kopp varm choklad. Det är både uppfinningsrikt och ljuvligt!

Choccywoccydoodah

30–32 Foubert’s Place, Carnaby, London W1F 7PS

 

  1. Ta ett bett av Philip Neals buddhachoklad

 Philip Neal är känd som en av Londons bästa chokladmakare, och hans kreationer är både lyxiga och lite annorlunda. I hans butik i Chiswick hittar du chokladbitar formade som buddhor, klackskor, teatermasker och till och med scener ur Kama Sutra. Efter att du har provsmakat tryfflarna och de fyrkantiga chokladbitarna kanske du vågar dig på de lite ovanligare kreationerna.

Philip Neal Luxury Chocolates

43 Turnham Green Terrace, Chiswick, London W4 1RG

 

  1. Smaka på perfektion hos William Curley

 Lyxkonditorn och chokladmakaren William Curley är mycket berömd inom chokladkretsar, både i London och i resten av världen. Hans styrka ligger i traditionell choklad med mycket hög kvalitet samt lite ovanligare kombinationer. Ingen chokladälskare som passerar detta skyltfönster kommer att kunna motstå frestelsen.

R Chocolate London

198 Ebury Street, Belgravia, London SW1W 8UN

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *