London

London har en välförtjänt plats bland världens bästa shoppingstäder och varje år flockas turister till alla de kända platserna, från Oxford Street till Portobello till himmelriket för matälskare, Borough Market. Alla dessa platser har sin egen charm, men det lönar sig även att besöka några av stadens mindre kända shoppingområden – de dolda pärlorna som lokalbefolkningen älskar och där du hittar några av huvudstadens mest intressanta designers och oberoende butiker. Efter 13 år i London är det här mina fem favoritplatser för shopping i staden.

 

1. Redchurch Street och Calvert Avenue, Shoreditch

Bond Street är känd för sina lyxiga butiker med märkeskläder från Prada, Gucci och Hermès. Om du letar efter något lite mer ovanligt föreslår jag istället att du beger dig till Redchurch Street, där du kan hitta exklusiva, huvudsakligen Londonbaserade, designers som säljer varor värdiga det trendiga Shoreditch. Är du ute efter kläder får du inte missa Hostem, APC, Sunspel eller Aubin & Wills. Fantastiska Tracey Neuls säljer trendiga skor för alla lägen, till och med snygga skor för cykling. Längsmed Redchurch Street hittar du även heminredning på vackra Labour and Wait och Maison Trois Garcons, som säljer både moderna möbler och vintagemöbler. Min favoritbutik är Aesop, där du hittar underbart lyxiga botaniska hudvårdsprodukter, som alla doftar helt fantastiskt.

När du ändå är i området får du inte missa Calvert Avenue, som snabbt har etablerat sig som ett nav för intressanta butiker. Luna and Curious är en konceptbutik med en originell samling surrealistiska smycken och accessoarer, Anthem har eleganta herrkläder, Mawi har bling, Ally Cappellino har lokalt producerade lädervaror och Larache är fylld med marockanska varor tillverkade av återvunnet material. När du har fyllt dina väskor kan du ta en fika på Leila’s Shop eller Paper + Cup.

Processed with VSCO with f1 preset

Processed with VSCO with f1 preset

Processed with VSCO with f1 preset

Processed with VSCO with f1 preset

Processed with VSCO with f1 preset

Processed with VSCO with f1 preset

Processed with VSCO with f1 preset

Processed with VSCO with f1 preset

2. Lamb’s Conduit Street, Bloomsbury

Stadsdelen Bloomsbury blev känt tack vare författarkretsen Bloomsburygruppen, där Virginia Woolf och E. M. Forster ingick, som levde och verkade i området under 1900-talets första hälft. Här finns numera British Museum, British Library och flera universitet såväl som det utmärkta shoppingområdet Lamb’s Conduit Street. Denna gata, som delvis är en gågata, har ett stort urval av oberoende butiker, modebutiker, kaféer och heminredningsbutiker. Här får du inte missa Pentreath & Hall – där man säljer nya och gamla möbler, trycksaker, belysning och keramik – och butiken Folk, där du kan köpa eleganta och stilrena klädesplagg.

Självklart måste du även besöka en bokhandel när du är i Bloomsbury. Persephone Books har specialiserat sig på kvinnliga författare, och trycker även nya upplagor av verk skrivna av bortglömda 1900-talsförfattare. I området hittar du även andra unika bokhandlar, som till exempel serietidningsbutiken Gosh!, den socialistiska bokhandeln Bookmarks, Judd Street Books, där man säljer billiga nya böcker, samt London Review Bookshop, med ett brett och välsammansatt urval av böcker.

Processed with VSCO with f1 preset

Processed with VSCO with f1 preset

Processed with VSCO with f1 preset

Processed with VSCO with f1 preset

Processed with VSCO with f1 preset

3. Camden Passage, Islington

När det kommer till antikviteter känner de flesta till Portobello, men i norra London finns även Camden Passage, som har varit ett nav för antikviteter sedan 1950-talet. Huvudmarknaden är öppen på onsdagar och söndagar, men vid Pierrepont Arcade finns det även en mindre marknad på söndagar och måndagar, samt en bokmarknad på torsdagar och fredagar. Marknaderna är öppna 8.00–17.00, och här säljs allt från vintagesmycken till antika stämplar. Det är bara att rota runt tills du hittar det du söker. Det är dock inte bara marknaden som ståtar med antikviteter. Du kan även göra riktiga fynd i de omgivande butikerna, där du hittar antika skrin på Christina’s Boxes, samlarobjekt och smycken på Esme och ett fantastiskt urval av antika möbler på David Griffith Antiques. Missa inte heller vintagebutikerna Cloud Cuckoo Land, Fat Faced Cat, Annie’s, Four and Twenty Blackbirds och Decadent Vintage. Slutligen har vi parfymhandeln Penhaligons som grundades 1870. Jag tillbringade mycket tid i det här området när jag studerade i närheten och rekommenderar starkt kaféet Breakfast Club, där du kan äta när som helst under dagen.

Processed with VSCO with f1 preset

Processed with VSCO with f1 preset

Processed with VSCO with f1 preset

4. Maltby Street, Bermondsey

Området kring Maltby Street vaknar till liv på helgerna, då intilliggande Ropewalk förvandlas till en livlig streetfood-marknad med allt från utsökta grillade ostmackor till hemrökt lax. Marknaden är öppen 9.00–16.00 på lördagar och 11.00–16.00 på söndagar. Förutom marknaden finns här även fantastiska restauranger och butiker, som St John Bakery (prova deras munkar!), Little Bird Gin och 40 Maltby Street, som har specialiserat sig på naturliga viner och säsongsbetonad mat. Min favorit är Lassco, där du hittar ett fantastiskt urval av återvunna möbler och annat smått och gott, med allt från gamla element till lådor som användes för guldtackor. Det är en fascinerande plats även för den som bara vill strosa runt och titta, och här finns även en bar och restaurang med unik atmosfär. Under järnvägsvalven lite längre upp på gatan från Ropewalk ligger den nyare marknaden Spa Terminus. Här hittar du pärlor som The London Honey Company, The Little Bread Pedlar, Kernel Brewery och La Grotta Ices. Det finns så mycket gott att välja mellan.

Processed with VSCO with f1 preset

Processed with VSCO with f1 preset

Processed with VSCO with f1 preset

Processed with VSCO with f1 preset

Processed with VSCO with f1 preset

5. Golborne Road, Notting Hill

Livliga Golborne Road i västra London överskuggas ofta av närbelägna Portobello, men här hittar du en eklektisk samling av eleganta butiker och antikaffärer, med inslag av portugisisk, västindisk och marockansk kultur. En av de allra bästa butikerna är Rellik, som är en av Londons bästa butiker för designervintagekläder, med allt från Dior till Vivienne Westwood. T & F Slack gör specialtillverkade skor på beställning, Kokon To Zai har specialiserat sig på ovanliga kläder för den som vill sticka ut och J&M Davidson har damkläder. Phoenix, 88 Antiques och Hutch är några av områdets bästa antikaffärer, och vill du äta nåt gott medan du promenerar runt kan du stanna till på Lisboa Patisserie, där du kan få en perfekt  pastéis de nata. Det finns även en marknad längs Golborne Road, där man främst säljer mat på vardagar, samt möbler och kuriosa på fredagar och lördagar. Den största dagen är lördag, och marknaden är stängd på söndagar. Marknaden är öppen 9.00–17.00, med undantag för torsdagar, då den stänger 13.00.

 

Post By – Victoria – http://bridgesandballoons.com/

 

Läs mer om shopping i London på våra inspirationssidor!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *