Londons bästa hamburgare – och var du hittar dem!

Smaken må vara som baken i de allra flesta fall, men sällan har människor en sådan precis och bestämd uppfattning om vad som är bra och dåligt, rätt och fel, som när det handlar om hamburgare. Med eller utan ost? Ketchup eller majonäs, båda två eller ingen av dem?

London bör betraktas som ett Mekka av dem som kallar sig för hamburgeälskare, då pubar lurar bakom varje hörn och dessa nästan undantagslöst erbjuder en egen version av matfenomenet. Du kan med andra ord hitta allt i London, oavsett om du är vegetarian, vegan eller älskar köttkombinationer. Och vi vet precis var du ska leta för att få den bästa hamburgaren av det bästa.

Lucky Chip

När Lucky Chip-burgaren för första gången blev en snackis kunde den endast köpas ur en vagn, parkerad i närheten av London Fields, i stadens östra delar. Nu för tiden återfinns de delikata skapelserna även på puben The Sebright Arms, men för den rätta känslan rekommenderas vagnen, och att du sedan avnjuter maten i den närliggande parken. Lucky Chips urval får det att vattnas i munnen, och alla burgare är härligt saftiga och till bredden fyllda av allt gott du kan tänka dig. Den vegetariska ”Woody Harrelson”, med portobello mushroom, är en vegburgare värdig ingenting annat än en guldmedalj. Detta är riktigt goda hamburgare!

Honest Burgers

Honest Burger är en något mer omtalad plats att köpa din burgare på, och vad som imponerande är att allt som sägs och skrivs verkar ha en gemensam nämnare: Åsikten att Honest Burgers är Londons främsta hamburgemästare. Det är platsen dit du ska gå för att få en högklassig, välsmakande och ärlig hamburgare i genuin brittisk anda, och oavsett vilka krav du har kommer de att uppfyllas. Sist, men inte minst, pommes fritsen. Tänk dig en skål av perfekt krispighet, och så en liten touch av rosmarin på det. Inte mycket att klaga på, med andra ord. Kanske en av de bästa hamburgarna?

Honest Burgers
Foto: Ewan Munro via Flickr

Elliot’s Café

Detta hak kommer nog att falla den som undviker massproducerade kedjehamburgare, extra bra i smaken. Elliot’s Café i Borough Market, även detta i östra London, serverar under lunchtid på torsdagar (och bara då!) en burgarkoncept utöver det du tidigare var van vid. Här snackar vi ett högt och vajande konstverk av hembakat linfröbröd, dillsmör, bräserad lök, halvsmält cheddar och kött som nästan smulas sönder när du tar en tugga. Elliot’s Café bjuder dig på matupplevelse när den är som bäst.

Boulud’s Bar

Bouloud’s Bar är ett bra val för den som föredrar mer stabila och kompakta burgare (framför det ovan nämnda lutande torn). Här har vi istället the real deal, med handmalet kött och ett mustigt lager av diverse pålägg som väntar inuti det  fluffiga, kupolformade brödet. Allra bäst gör sig dessa ifall du beställer dem ”rare”, då köttet sägs göra sig som allra bäst då det skiftar i rosa. Är du beredd att kosta på middagen lite är valmöjligheterna obegränsade: Bräserade revben, gåslever, pepparrot, stekt schalottenlök, rödlök och mycket mer finns att välja mellan i alla tänkbara kombinationer. Denna burgare slåss helt klart om platsen som den bästa hamburgaren.

London Hamburgare
Foto: Ewan Munro via Flickr

Little Social

Det faktum att brödet tillagas på gammaldags vis, i fräsig gjutjärnspanna, för det där perfekta knapret säger lika mycket om Little Socials karakteristiska anda som dess matlagningskonst. Då kökschefen härstammar från det stora landet på andra sidan havet, innefattar burgarna en härlig släng av det amerikanska som vi älskar, utöver de typiskt brittiska dragen. Men det är inte allt. Little Social erbjuder dessutom titlar som ”Boulangerie de Paris”, med nytänkande innehåll, och andra spännande smakupplevelser.

Har du några tips på bra matställen i London? Eller vill du dela med dig av några andra tankar? Kommentera inlägget nedan eller skicka oss en tweet på @ExpediaSE!

Ett svar på “Londons bästa hamburgare – och var du hittar dem!”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *