Lunch i Malmö

Ett besök i Malmö är väl värt din tid. Speciellt om du är på jakt efter god mat. Malmö är Sveriges tredje största stad, och med storleken följer självklart mycket att se, göra och uppleva. I detta inlägget kommer vi kika närmare på några restauranger som erbjuder en fantastisk lunch i Malmö. Utöver de vi går igenom idag finns det självklart en uppsjö av andra, men dessa fem återspeglar det breda och varierade utbudet av lunch i Malmö. Skönheten med luncherna är att priserna ofta är mycket överkomliga, även centralt i Malmö.

Foto: Expedia

I kombination med god lunch i Malmö erbjuder staden även en härlig stadsupplevelse när du strosar ner för gågatan bland alla butiker och mysiga caféer. Det är väl värt en liten sväng på stan på vägen till och från restaurangen.

Häng med på en matupplevelse i Malmö!

Raw Food House

Kliv in i den mysiga lilla restaurangen nära Triangeln i Malmö. Här hittar du mat inspirerad från säsongens grönsaker och frukter. Eftersom menyn ändras erbjuder Raw Food House en härlig variation som gör att alla gäster hittar något som faller dem i smaken. Fokus ligger på ekologiska råvaror i största möjliga mån, men även i kombination med närproducerat.

Som Linda Persson själv säger: ”Maten vi erbjuder är naturlig och näringsrik utan tillsatser, Ren mat helt enkelt!”.

Menyn erbjuder ett antal olika alternativ och även en ”veckans rätt”. Få en smarrig falafelwrap med hummus, grönsaker, picklade grönsaker, och allt kan du dippa i en tahinidipp. Raw Food är ett häftigt koncept som har exploderat under de senaste åren. Med fokus på grönsaker och frukter kan ni även få riktigt goda juicer och smoothies till maten! Prova exempelvis ”Moroten” som är gjord på morot, äpple och ingefära, eller varför inte ”Gnistrande Grön”, gjord på grönkål, citron, selleri, gurka och äpple. Den perfekta kombinationen för en härlig lunch i Malmö!

Foto: Expedia

Rebell

Restaurang Rebell ligger även denna nära Triangeln. Med sitt lokala läge tar ni er enkelt hit, även i kombination med shopping om det är vad som står på dagens agenda. Stämningen här inne är avslappnad, enkel och trevlig, kombinerat med utsökt mat. Maten är inspirerad av det svenska köket, men blir även influerad av andra kulturer. Rebell erbjuder ”Veckans Lunchmeny” med olika alternativ, exempelvis en soppa, fisk eller kötträtt. Konceptet bygger på ”Social Dining” vilket innebär att en grupp av människor möts för att äta tillsammans, ofta hemma hos någon, men även på restaurang. Rebell eftersträvar känslan av att komma in i deras vardagsrum, för en avslappnad miljö. Något de verkligen har lyckats med. Ett utmärkt alternativ för en lunch i Malmö!

Foto: Expedia

Smak

Under en lunch i Malmö erbjuds ni självklart mer än bara shopping. Staden är fylld med kulturupplevelser. Är det kultur som står på schemat? Då är SMAK restaurangen för er. Ni hittar SMAK på Malmö Konsthall, vilket gör besöket 2 x roligt när ni får en smakupplevelse och har möjligheten att se på konst i samma veva. Restaurangen har stora öppna lokaler med en mysig innegård som kan användas under de lite varmare dagarna, kombinerat med en oformell och gästvänlig atmosfär. SMAK har lagt sitt fokus på smakologi, vilket beskrivs som att göra det enklare och bättre. Restaurangen erbjuder en varierad lunchmeny med alternativ för alla smaker. Här kan du välja mellan en soppa, kött, fisk, vegetariskt och även ett veganskt alternativ. Restaurangen ligger nära tågstationen Triangeln och ni har därmed nära till transport och andra sevärdheter centralt i Malmö. Smaklig lunch!

Foto: Expedia

Surf Schack

Nära Malmö centralstation och med närhet till innerstaden hittar ni Surf Schack. Restaurangen erbjuder fantastiska hamburgare i riktig american-diner anda med milshakes och pommes frites. Det är oformellt men har en härlig vibe. Utbudet av hamburgare är många, och du hittar garanterat något som faller dig i smaken. Med allt ifrån en klassisk cheeseburgare till en egen kombination får du garanterat en hamburgare som passar just dig! Surf Schack får sitt kött från lokala leverantörer samt nybakat bröd varje dag från en lokal leverantör. Kila in och ät en smaskig hamburgare om du planerar att äta lunch i Malmö!

Foto: Expedia

Johan P

För de som är sugna på fisk och skaldjur har ni kommit rätt. Johan P är restaurangen för den som är kräsen. Menyn görs tidigare varje morgon för att säkerställa nyfångad fisk och skaldjur. Prisläget är lite högre än de andra alternativen, men maten rättfärdiggör det. Ät hummer, lax eller en smarrig soppa med havets alla smaker. Johan P hittar ni precis vid Lilla Torg i Malmö, ett stenkast från gågatan. Med en härlig uteservering är detta ett utmärkt ställe att sätta sig i solen för en lunch i Malmö!

Foto: Expedia

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *