Lyxhotell i Sverige

Lyx, lyxiga hotell, lyxig mat, lyxiga lakan, ja varför inte lyxa till allt med ett riktigt lyxhotell? Sverige bjuder faktiskt på förvånansvärt många hotell av riktigt lyxig standard. Det är möjligtvis svårt att jämföra sig med de sju-stjärniga hotellen nere i Dubai, å andra sidan så har kanske de svenska motsvarigheterna lite mer karaktär? Den stora frågan är ju vad det är man eftersöker.

I Sverige hittar du lyxhotell runt om i hela landet om det så är i Södra Malmö, Norra Umeå eller västra Göteborg. Vi har tagit fram några omskrivna hotell som sticker ut ifrån mängden med lyxigare kaliber.

MJ’s – Lyx i Malmö

Beläget i centrala Malmö precis bakom Lilla Torg på de charmiga smågatorna i Malmös äldsta område, Gamla Väster, hittar ni Mäster Johan, eller som det numera kallas, MJ’s. Ett hotell som har funnits där sedan många år tillbaka har nu fått nytt liv. Rummen är stora och luftiga med trägolv vilket ger en riktigt mysig känsla. Även servicen och såväl maten är verkligen toppen.

Boka enkelt boende på MJ’s i Malmö här.

Foto: Efraimstochter via Pixabay.com

Copperhill Mountain Lodge

Lokaliserat strax utanför Åre, högt uppe på berget erbjuder detta fantastiska hotell magnifika vyer. Hotellet, förutom sin häftiga design, erbjuder möjlighet att åka direkt från hotellet ut i Åres stora skidsystem, och när ni kommer hem åker ni direkt från pisten in till hotellet. Rummen är bekväma och välutrustade, och hotellet erbjuder flera möjligheter för temaaktiviteter. För att verkligen sätta pricken över i:et när det kommer till lyx så har hotellet en egen helikopterservice.

Är ni intresserade av Copperhill Mountain Lodge? Boka hotellet här.

Grand Hôtel Stockholm

I princip alla har hört om Grand Hôtel någon gång, om det så är i Stockholm, Lund eller New York. Med sin historia fylld med kändisar och storslagna evenemang såsom den första Nobelsupén någonsin. Ät utomordentlig mat på en av Sveriges mest prominenta restauranger, Matbaren. Vill ni verkligen bo flådigt är Bernadottesviten det ni letar efter. Det är en 166 kvm stor svit och består av fyra rum. En sån svit är väl det vi kan säga kännetecknar ett lyxhotell?

Boka lite storstadslyx på Grand Hôtel i Stockholm här!

Stockholm
Foto: Jon Flobrant via Unsplash.om

Hotel Pigalle

Hotel Pigalle i Göteborg anses inte enbart av oss som ett hotell i lyxklassen men det har även fått pris i World Luxury Hotel Awards. Hotellets inredning påminner mycket om ett tidigt 1900-talets Paris. Det ger en häftig och samtidigt väldigt charmig stämning inne i hotellet. Här kan du förvänta dig lyx men samtidigt personlighet och passion, en utomordentlig kombination som får dig att uppskatta servicen.

Intresserad av lite 1900-tals Paris-lyx? Boka en vistelse på Hotel Pigalle här!

Stora Hotellet Umeå

I Umeå, i norra Sverige, hittar ni Stora Hotellet. I över 100 år har hotellet varit aktivt och stoltserats som Umeås främsta hotell. Under 2014 gjordes en genomgående renovering som har gett hotellet ett lyft som förhoppningsvis håller i 100 kommande år. Med sina 82 oerhört fräsch designade rum och en mängd olika faciliteter tar hotellet sig utan svårigheter in på denna listan. Lyxhotell i norr!

Kanske passar lite vinterkyla dig bäst? Boka lyxhotellet Stora Hotellet i Umeå här!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *