Malmös bästa restauranger

Malmö är Sveriges tredje största stad och det är därmed givet att staden erbjuder ett flertal fantastiska restauranger. Det kulinariska utbudet har ökat kraftigt under de senaste åren och idag hittar vi ett stort utbud av restauranger för alla smaker och plånböcker. Restaurangerna ligger utspridda över hela staden, såväl i centrum som i mer avskilda lägen, och gör dem tillgängliga.

I detta inlägget går vi igenom några av Malmös bästa restauranger, så att du är säker på att hitta något för just dig, när du besöker staden.

Bastard

Vi börjar med den charmiga krogen Bastard som sedan öppning har varit en stor hit bland Malmöborna. De erbjuder häftiga matkreationer och kunnig personal. Även vin och öl alternativen är många där de bland annat erbjudet såväl naturvin som hantverks öl. Är du på jakt efter en cocktail före, till eller efter maten kan deras bar personal ställa upp med välsmakande och estetiskt häftiga cocktails. Bastard har garanterat en plats på listan över Malmös bästa restauranger.

Saltimporten Canteen

Saltimporten Canteen serverar nog en av Malmös bästa luncher. Estetiskt korrekt, fantastiska råvaror och välsmakande mat bidrar till en upplevelse av världsklass. Lokaliserat i hamnen i Malmö med utsikt över vattnet är här en riktigt härlig stämning. Speciellt under en solig sommar eller vinterdag. När solen gassar in genom det stora fönsterpartiet ut mot vattnet. Ta dig tid att åka hit om du är på besök i Malmö, exempelvis som en paus från shoppingen. När det kommer till lunch, så är Saltimporten en av Malmös bästa restauranger.

Foto: Saltimporten Canteen (Instagram)

Vollmers

Inspirerat av Skånes råvaror, smaker och årstider erbjuder Vollmers en häftig smakupplevelse. Lokaliserat i centrala Malmö hittar ni Vollmers, som nyligen fick enastående resultat i Whiteguide med 89 av 100 möjliga poäng. Maten kan här få max 40 poäng, och Vollmers snappade åt sig 38. Restaurangen erbjuder olika alternativ när det kommer till menysammansättning, och ni kan välja mellan 4, 6 eller 8 rätter från en fast meny, eller så kan kökschefen välja 4 eller 6 rätter åt er, alla alternativ serveras som en avsmakningsmeny. Detta är ett fantastiskt trevligt sätt att avnjuta god mat i gott sällskap. Vollmers får nog anses som en av Malmös bästa restauranger när det kommer till gastronomisk konst.

Mineral

Trotts att de flesta restauranger serverar ett vegetariskt alternativ kan det vara trevligt att hitta en gedigen vegetarisk restaurang. Här är Mineral ett utmärkt alternativ. Med ett skönt häng och god mat har, relativt nyöppnade, Mineral hittat sin publik. Tillsammans med goda naturviner kombineras smakerna i en härlig kombination, och all mat är 100% vego. Kvällsmenyn består av kvällens soppa, kvällens rätt och deras delikatessbricka samt alternativ i form av snacks. Det känns som om många även kommer för att det är en väldigt trevlig stämning här inne. Men när det kommer till vegetarisk mat hänger Mineral självklart med upp på listan över Malmös bästa restauranger.

Foto: Mineral Malmö (Instagram)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *