Minisemester i London

Planerar du att åka på en minisemester till London? Det är ett utmärkt val av resmål. Speciellt för en kortare vistelse då det inte tar speciellt lång tid att åka dit och du kan enkelt boka billiga resor till London. Det finns även riktigt mycket att se när du väl är i London och staden erbjuder något för alla. Under en minisemester i London kan du testa världskända restauranger, shoppa allt från billigt till överflödigt lyx samt se några av världens mest kända sevärdheter.

Här nedanför har vi listat ett gäng perfekta aktiviteter och sevärdheter under en minisemester i London!

Big Ben – kanske världens mest kända klocktorn!

På en lista över saker att göra och se i London är Big Ben en självklarhet, och en lista utan denna är inte fulländad. Officiellt sett heter klockan ”Great Bell of Westminster” och den slår varje heltimme. Ni hittar klockan i Westminster, precis som namnet avslöjar, precis vid parlamentsbyggnaden i London. Väljer ni en minisemester i London är Big Ben något ni absolut inte får missa!

Foto: Samuel Zeller via Unsplash.com

Madam Tussauds

Madam Tussauds har idag blivit till en av de mest populära sevärdheterna i London. Det är ett vaxkabinett, eller ett vaxmuseum, och precis som namnet låter är det en utställning med kända personer och figurer gjorda i vax. Här kan du exempelvis se Björn Borg, Beyoncé och själva Madam Tussauds skapade i vax. Det är minst sagt en häftig upplevelse och något som passar hela familjen under en minisemester i London. Ni hittar även Madam Tussauds, precis som Big Ben, i City of Westminster.

Harry Potter Studio

Är du ett riktigt stort fan av Harry Potter? Då ska du glädjas åt din minisemester i London, för nu har du möjligheten att träda in i Harry Potters magiska värld. Warner Bros Studio har gjort det möjligt att träda in bakom kulisserna och exempelvis gå i Diagongränden, besöka det originella Hogwarts Express tåget samt träda in i den stora salen där en stor del av filmerna utspelar sig. Ni kan även se trollstavar från några av filmernas mest prominenta karaktärer, båda goda och onda, samt se Harrys kvast ”Nimbus 2000”. Anläggningen ligger precis utanför London och är extremt populärt, så ett tips är att boka biljetter i god tid innan ni åker och lättast är om ni bokar med transport i biljettpriset! Om inte detta bidrar till en magisk minisemester i London så vet jag inte vad som gör det!

Hyde Park

Ta en paus från Londons hektiska storstadspuls och träd in i Hyde Park. En grön oas mitt i London med en sjö, massa gröna träd och blomsterträdgårdar. Här finns förutom lugn och ro en massa aktiviteter att göra om ni känner för något att göra. Ni kan bland annat rida, bada eller åka båt. Känner ni för att bara slappa kan ni ta med en liten picknik och bara njuta av naturen, eller sätta er på ett café och dricka en kopp kaffe. Ja, möjligheterna är många i denna gröna oas. Ta en liten avstickare till Hyde Park under er minisemester i London.

Foto: Drago Gazdik via Pixabay.com

Sky Garden

För att avsluta er minisemester i London är ett besök på Sky Garden varmt rekommenderat. Åk 35 våningar upp i luften till en trädgård, eller park, ja, det är inte helt enkelt att definiera exakt vad det är. Men här finns restaurang, bar, grönska och utsikt över hela London. Åk hit och ät frukost, lunch eller middag med en spektakulär utsikt. På kvällarna kan ni lyssna till artister som uppträder och spelar rytmiska toner som förgyller kvällen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *