New York

New York City är en perfekt destination för shoppingsugna. Det är här du hittar världens mest berömda Fashion Week, de mest ikoniska varuhusen och de mest mytomspunna butikerna. Från tjusiga damer på Fifth Avenue till SoHos hipsters och de helgalna butiksfönstren i Chinatown – oavsett vad du är ute efter kommer du hitta det här.

New York City har inget specifikt shoppingområde. Hela Manhattan (och numera även stora delar av Brooklyn och Queens) består av kvarter med både bostäder och affärer, där butiker, restauranger och barer står vägg i vägg med typiska sandstensbostäder, lägenhetsbyggnader och varuhus. Även om jag har vissa välbeprövade favoriter, där jag alltid hittar nåt nytt till mig själv eller presenter till andra, är mitt bästa tips att hålla ögonen öppna. Man vet aldrig var man snubblar på nästa guldkorn när man tar sig genom trängseln på avenyerna eller strosar längsmed kullerstensgränderna.

Chelsea Market är främst en destination för matälskare, men inomhusmarknaden är värd ett besök även om du inte är hungrig. Fast om hungern kommer krypande har du tur! Det finns nämligen oändligt med alternativ på Chelsea Market: Australiensiska köttpajer på Tuck Shop (min favorit är thailändsk kycklingcurry), utsökt grillad ost och mjölk på Chelsea Creamline och stans bästa tacos på Los Tacos No. 1. Har du oturen att inte vara hungrig under besöket kan du köpa med dig italienska ostar och köttvaror från Buon Italia eller kryddor från Spices and Tease. Vill du shoppa unika hantverk kan du ta dig till Artists & Fleas, där du hittar allt från smycken och klädesplagg till sminkväskor. Min personliga favoritbutik på Chelsea Market är Posman Books, som har ett brett utbud med böcker och kort såväl som ett imponerande urval om New York. När du är klar på Chelsea Market får du inte missa att promenera längsmed High Line. Det finns en uppgång precis norr om utgången till Tionde avenyn.

Processed with VSCO with f2 preset

Processed with VSCO with f2 preset

Processed with VSCO with f2 preset

Processed with VSCO with f2 preset

Processed with VSCO with f2 preset

Processed with VSCO with f2 preset

 

Gör du ett besök i Chinatown känns det precis som om du kommit till ett exotiskt land. Ångkokta bröd för 1 USD, färgsprakande drak- och stjärnfrukter, staplade kryddpåsar som märkts med kinesiska tecken, enorma humrar som simmar runt i stora akvarier: Chinatown bjuder på en kakofoni av exotiska dofter och vibrerande färger. I gränderna runt Canal Street hittar du allt möjligt, från billiga kopior av designerhandväskor till medicinalörter och exotiska frukter. Av allt som Chinatown har att erbjuda kommer den som shoppar i Manhattan säkert mest att uppskatta en billig fotmassage. Fotsalongerna är inte särskilt tjusiga, men de passar perfekt för att ladda batterierna innan du återupptar shoppingrundan.

Processed with VSCO with c1 preset

Bedford Avenue i Williamsburg är en av de trendigaste platserna för shopping i Brooklyn, men jag föredrar Franklin Street in Greenpoint, som ligger 20 minuter norrut, genom McCarren Park. Missa inte de anställdas urval på WORD Bookstore, de coola vintagefynden på People of 2morrow eller den konstnärliga klädes- och accessoarbutiken Wolves Within. Dandelion Wine är en supergullig vinbutik där du kan köpa en flaska riktigt gott vin. Vill du hålla dig i Williamsburg får du inte missa att strosa längsmed gatorna närmare vattnet. Här hittar du populära kedjor som JCrew, Madewell, American Apparel och en Urban Outfitters med takterrassbar, såväl som Brooklyn-favoriter som Catbird och Mociun för smycken, den ursprungliga Artists & Fleas och Bedford Cheese Shop. Vid East River får du inte missa Smorgasburg, där du på lördagar kan prova en massa utsökt mat, och Brooklyn Flea, som är perfekt för att leta antikviteter, vintage-kläder och hantverk på söndagar. Tar du dig till A&G Merch kan du utforska ett brett urval av inredningsprylar, med allt från vackra soffor och bord till mer resväskevänliga glas, tallrikar och kuddar med Brooklyn-tema. Behöver du en paus från all shopping kan du gå vidare mot Nitehawk. Den här oberoende biografen serverar starka ”root beer floats” och annat smaskigt under föreställningarna.

williamsburgbedfordavenue

Processed with VSCOcam with c1 preset

Processed with VSCOcam with c1 preset

Processed with VSCOcam with c1 preset

SoHo är paradiset för shoppingtokiga av alla slag. Broadway ståtar med stora namn som Bloomingdales, Topshop, H&M och Zara, medan JCrew och COS ligger på Prince Street och Kate Spade på Mercer Street. Schyssta glasögon hittar du hos Warby Parker och du kan fynda böcker och prylar i andrahand på Housing Works Bookstore Café och secondhand-butik bredvid, en välgörenhetsbutik som stödjer New York-bor med AIDS. Tar du dig söderut hittar du coola butiker som Nike LAB, Reformation och de Instagram-vänliga trapporna vid Opening Ceremony. Letar du inredningsprylar får du inte missa CB2, Dwell och Room & Board. På vintern kan du ladda upp med en varm choklad med hasselnötssmak att ta med från Balthazaroch på sommaren kan du pausa på den charmiga innergården på Laduree med en sockersöt makron.

Processed with VSCOcam with c1 preset

Processed with VSCOcam with c1 preset

Processed with VSCOcam with c1 preset

 

Post By – Christine Amorose – http://www.cestchristine.com/

 

Läs mer om shopping i New York på våra inspirationssidor!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *