Paddla kajak i Sverige

Om du har testat att paddla kajak vet du att det är en fantastisk upplevelse att se naturen från vattenytan. Av någon anledning ser du allt ifrån en ny vinkel och ett nytt perspektiv. Omgivningen och ljuset speglas i vattnet som gör det hela så mycket vackrare. Detta är speciellt underbart i solnedgången.

Möjligheter att paddla kajak finns över hela världen, men att paddla kajak i Sverige är häpnadsväckande vackert. Sverige har enastående natur som du sällan hittar på annan plats. Och vad är inte bättre än att uppleva det från havsytan? Vi har listat några perfekta platser du kan paddla kajak på i Sverige.

Kayak
Foto: Alexandr Grebelnik via Unsplash.com

Stockholms skärgård

Anses ofta som paddlarnas val med bra rutter och flera öar att besöka under vägen. Här möts du av fantastisk natur och en härligt avslappnande miljö. Stockholms skärgård klassas som svår, men där finns områden som passar alla svårighetsgrader. Håller du dig till den inre delen har du även möjlighet för att övernatta på vandrarhem. Överväger du att paddla kajak i Sverige är Stockholms skärgård ett perfekt alternativ!

Bohuslän skärgård

Här paddlar du i Sveriges enda marina nationalpark, Kosterhavets Nationalpark. Området anses även ofta som Sveriges vackraste paddlingsmöjlighet och har blivit omtalat i världsomfattande tidningar och medier för sin natur. Det är inte ovanligt att du stöter på sälar i området som har över 12000 unika arter både över och under ytan.

Kayak
Foto: Carl Heyerdahl via Unsplash.com

Höga kusten

Höga kusten är ett fantastiskt världsarv som har världens högsta kustremsa på ca 286 meter över havet. En skärgård med många öar gör att paddling i området är en häftig upplevelse. Att paddla kajak i området passar såväl nybörjare som mer erfarna paddlare. Området erbjuder även möjlighet för att vandra om ni känner för att varva aktiviteterna lite!

Oskarshamn

Oskarshamns skärgård har omkring 5400 öar vilket gör den till en av Sveriges mest örika kommun. Det är därmed naturligt att många väljer att paddla kajak i området. Skärgården har ett härligt djurliv med såväl fåglar som sälar. Att paddla kajak i Oskarshamn passar både nybörjare och erfarna paddlare. Bara hoppa i kajaken och börja paddla!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *