Planera in en resa i juletider

6372300651_ebd02381e3_bFoto: Otto Schlappack

Wien, Österrike

Wien är känt för att vara musikens stad, och under julen märks det ännu lite mer än under resten av året. Under november och december råder en magisk stämning över stadens alla gator. Varje träd är dekorerat med festliga lampor och lyktor, torgen dignar av marknader och överallt kan du köpa traditionella julklassiker.

Castleton, England

Castleton är en liten stenby på engelska landsbygden, med fantastiska julgranar utspridda över hela dess centrum. Promenaden mellan julsånger i kyrkor och grottor, slingrande vägar kantade med mashaller och ljus, skänker dig den sagolika julstämning som du inte känt sedan du var barn.

Rovaniemi, Finland

Vill du uppleva en vit sagojul, är finska Rovaniemi mycket svårslaget. Där lägg otroliga mängder resurser och ansträngning på att förvandla staden till ett fullfjädrat vinterland, med snötäckta omgivningar och, naturligtvis, möjlighet att få sitta i den riktiga tomtens knä.

8343121739_9a76cda945_kFoto: Pete Keenan

Antwerp, Belgien

Med sina historiska byggnader och fantastiska dekorationer är Antwerp känd som en av Europas mest populära juldestinationer. Detta inte minst tack vare den oslagbara julmarknaden, en gigantisk rink för skridskoåkning och finstämda kvällskonsterter.

Taos, New Mexico

Önskar du ett julfirande utöver det vanliga, åk till Taos i New Mexico! Där ser traditionerna väldigt olika ut, i jämförelse med dem vi känner till. Inspirationen kommer från världens alla kulturer, och kokas ihop ner till ett hippieliknande koncept, med bland annat stora brasor i kvällsmörkret.

Vilken stad besöker du helst för att få julstämning? Berätta i kommentarsfältet nedan eller skicka oss en tweet på @ExpediaSE!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *