Reseguide till London: Upptäck London ur fågelperspektiv

London. Europas metropol och superlativens hemvist. En stad där ett obeskrivligt virrvarr av gator, torg, fontäner, skyskrapor och picknickparker hänsynslöst breder ut sig åt alla tänkbara håll, tills vyn avlägset övergår i horisont. Det finns inget exakt recept på hur man på bästa sätt upptäcker London, men att låta dig fascineras av dess vyer från ovan är absolut ett steg i rätt riktning. Expedia har gjort en time-lapse där några av de mest omtyckta stadsvyerna presenteras, som förhoppningsvis kan inspirera dig inför din egen vistelse i den pulserande storstaden.
 

[youtube=”http://youtu.be/Q73wA47WnWU”]

 

London Eye, Southbank

London Eye är Londons mest välkända, välbesökta och omtyckta attraktion för utsikt över staden. I detta jättelika pariserhjul har man inte bara utsikt över stadens alla centrala broar, Big Ben, St Paulskatedralen och de alla de centrala sevärdheter som kännetecknar London, utan från toppen erbjuds en vy som sträcker sig inte mindre än 4 mil i alla riktningar. Med andra ord är det omöjligt att missa någonting, efter ett varv i detta mästerverk av modern arkitektur.

The Royal Observatory, Greenwich

Greenwich Park View
Foto: Hobbes vs Boyle via Flickr

Högst upp i Greenwich Park, belägen i sydöstlig riktning från Londons mest centrala delar, ligger det majestätiska, astronomiska observatorium som på senare år har blivit en av stadens mest älskade utkiksplatser. Då höjden omges av grönskande vidder och behagligt avkopplande miljöer är detta alternativet för den som helst undviker långa köer och dyra utgifter för att få en glimt av Londons häpnadsväckande stadsdjungel. Från toppen kan man se hur Themsen slingrar fram mellan landmärken som exempelvis 30 St Mary Axe, och sedan vidare runt Canary Wharfs fascinerande skyskrapor, utan att behöva betala någonting alls.

Shard London Bridge, Southwark

Ett av huvudstaden nyare tillskott är den 310 meter höga skyskrapan The Shard, som invigdes i juli 2012. Byggnaden är belägen alldeles bredvid tågstationen London Bridge, och utgör med sina 87 våningar den tredje högsta byggnaden i Europa. Då den sällsamma formen som byggnaden har kan liknas vid en glasskärva blev dess namn ”The Shard”, och då den är belägen mittemellan centrala London (London Eye) och utkanten (Greenwich Park), så är glasskärvan ett perfekt val för att få de både sidorna av metropolen. Utsiktsplatserna är belägna på 121 och 244 meters höjd.

Vilken är din bästa utsiktsplats i London? Berätta om den för oss genom att kommentera inlägget nedan eller skicka oss en tweet på @ExpediaSE!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *