Restauranger i Hamburg – din guide till Hamburgs smakfulla matupplevelser

Hamburg är Tysklands näst största stad, vilket även betyder att den erbjuder en mängd fantastiska smakupplevelser. Men vart hittar ni egentligen de bra matställena i Hamburg?

Hamburg erbjuder en rik matkultur med allt ifrån klassiska tyska rätter till vietnamesiska, italienska och japanska restauranger. Det betyder också att oavsett vad ni föredrar finns det alltid en restaurang eller ett café för er i Hamburg. Nedanför hittar ni vår guide till 5 bra restauranger i Hamburg som kan tillfredsställa även den mest kräsna kritikern.

Foto: Adrian Degner via Unsplash

XE OM – vietnamesisk street food

Hos XE OM får du serverat vietnamesisk street food av hög kvalitet till bra priser. Restaurangen ligger på Karolinestrasse, där det ofta är mycket att göra med många gäster som kommer för att njut av den goda maten. Då det inte är möjligt att reservera ett bord är det därför en bra idé att ha lite framförhållning och komma i god tid.

Det är inte utan anledning att restaurangen har så mycket att göra och är välbesökt. Restaurangen serverar nämligen utsökta rätter såsom Pho, vårrullar och annan klassisk vietnamesisk street food. Är du törstig kan den hemmagjorda lemonaden och deras cocktails rekommenderas.


XE OM

Karolinenstrasse 25

20357 Hamborg


Foto: Rawpixel via Unsplash

Mutterland – café och matbutik i ett

Mutterland har fokus på lokalt producerade råvaror. Allt hos Mutterland kommer ifrån mindre familjeägda fabriker och företag vilket betyder att du får varor som inte har lång transporttid, som har rest halva jorden runt.

Ni hittar även utsökta delikatesser såsom sallader, bröd, kakor, brunch, kaffe och te hos Mutterland, som både kan mätta och släcka er törst. Mutterland är inte enbart ett café men även en matbutik. Här har du alltså även möjlighet att köpa med deras smakfulla delikatesser hem.


Mutterland

Ernst-Merck-Straße 9

20099 Hamburg


Otto’s Burger

Är du sugen på en god hamburgare? Då kan du även ta vägen förbi Otto’s Burger som ligger i Schanzen i Hamburg. Här får du en klassisk burgare med pommes frites, majonnäs och läsk för att släcka törsten. Alltihop serveras tillsammans i en riktigt trevlig atmosfär.


Otto’s Burger

Schanzenstraße 58

20357 Hamburg


Foto: Niklas Rhöse via Unsplash

Zipang – Japansk fusion

Hos Zipang i Hamburg hittar ni inget mindre än japansk fusion med europeiska inslag. Maten serveras i en elegant och inbjudande atmosfär som utan tvivel är värd ett besök om du är i Hamburg. Zipang hittas också i Michelin-guiden vilket än en gång påvisar restaurangens kvalitet.


Zipang

Eppendorfer Weg 171

20253 Hamburg


Kock Kontor – café och kokboksbutik

Hos denna restaurangen träder du in i en liten kokboktsbutik som präglas av fina bokhyllor och kokböcker. Butiken har även en fin liten restaurang som serverar utsökt lunch bland alla 3000 kokböcker ni hittar i butiken. Här har ni möjlighet att gå på upptäcksfärd bland alla kokböcker och njuta av en god måltid.


Koch Kontor

Karolinenstraße 27

20357 Hamburg


Smaklig måltid!

Ska ni till Hamburg och letar efter någonstans att övernatta? Hitta ert hotell här.


 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *