Fem fantastiska restauranger i Kapstaden

Under de senaste åren har Sydafrika klättrat på topplistorna över populära resmål bland svenskar och Kapstaden har ofta varit den populäraste destinationen. Kapstaden är en storstad med ett otroligt utbud då du kan ägna dig åt allt från shopping och bad till att besöka vingårdar, savannen eller kulturella platser som berättar om den otroliga historia landet besitter. Men kanske bäst av allt är de fantastiska restauranger Kapstaden har att erbjuda. Här bjuder vi på fem restaurangtips i Kapstaden som inte kommer att göra dig besviken!

bild på en restaurang i kapstaden som gör god brunch på bilden ser man skylten till restaurangen jarryds och människor som arbetar där, baristor
Foto: Filippa Birgersson (Expedia)

Jarryd’s – Sydafrikas bästa brunch

Gillar du att bruncha? Isåfall är det här stället för dig! Det här är den restaurang i Kapstaden som erbjuder bäst brunch med väldigt generösa portioner, bra service och en meny som har något för alla. Menyn består av allt från söta pannkakor och hamburgare till olika äggrätter och den bästa frukttallriken du någonsin kommer att smaka. Stället är otroligt populärt så det är ofta en kö som ringlar sig hela vägen ut på gatan, men det är ingenting man behöver oroa sig för eftersom lokalen är stor och personalen effektiv. Jarryd’s är en restaurang i Kapstaden som alltid håller hög kvalité och som man absolut inte får missa.

Besök Jarryds’: 90 Regent Street, Sea Point, Kapstaden

Loading Bay – en restaurang i Kapstaden som har Sverige på menyn

Längtar du hem? Då är ett besök på Loading Bay den bästa medicinen mot din hemlängtan. Den här restaurangen i Kapstaden arbetar efter det svenska konceptet fika och har både svenska kanelbullar och kardemummabullar på menyn, men självklart finns även matigare alternativ för dig som är hungrig. Den svenska influensen tar dock inte slut här, utan i Loading Bays avskalade och charmiga lokal finns även en sektion för inredning och herrkläder. Här säljs både sydafrikanska och svenska märken, däribland storfavoriten Acne. Loading Bay är alltså en restaurang i Kapstaden som bjuder på det bästa av Sverige!

Besök Loading Bay: 30 Hudson Street, De Waterkant, Kapstaden

 

en sköldpadda som finns i trädgården på wineyard hotell vilket är en restaurang i kapstaden
En av sköldpaddorna i Wineyard Hotels egna trädgård. Foto: Filippa Birgersson (Expedia)

Vineyard Hotel – välj mellan avslappnat och uppstyrt

Vineyard Hotel är precis som namnet föreslår ett hotell och det ligger cirka 30 minuter med bil från citykärnan. Hotellet besitter flera bra restauranger Kapstaden kan stoltsera med. En restaurang heter the Garden Lounge och är mer avslappnad så den fungerar perfekt för dig som inte har bokat bord, men är sugen på en bra hamburgare tillsammans med ett stort glas öl. Är du typen som föredrar vita dukar och restauranger som ofta kräver förtidsbokning så är Myoga Restaurant alternativet för dig. Myoga Restaurant erbjuder fantastiska smakupplevelser och är perfekt både för en sofistikerad långlunch eller en härlig middag. Ett hett tips är att du avsätter tid för att besöka den makalösa trädgården som tillhör Vineyard Hotel. I trädgården kan man promenera runt bland fantastiska växter, broar och ett flertal sköldpaddor. Trädgården är en stor anledning till varför de här två restaurangerna i Kapstaden verkligen är värda ett besök, trots att det ligger lite mer avlägset.

Besök the Vineyard Hotel: Colinton Road, Newlands, Kapstaden

El Burro Taqueria – en restaurang i Kapstaden som lagar med hjärtat

Den här restaurangen i Kapstaden får hjärtat att hoppa över ett slag om du är en person som gillar mexikansk mat för ett bra pris. På El Burro Taqueria serveras innovativa tacos, utsökta nachos och mexikanska tequiladrinkar. Den lilla, men väldigt färgglada, restaurangen i Kapstaden bjuder på små portioner med syftet att du ska beställa fler rätter för att prova på olika smaker. Det är mycket liv i restaurangen då den är väldigt populär, men även utanför eftersom den ligger vid en av stadens främsta bargator. El Burro Taqueria är en restaurang Kapstaden ska vara stolt över att kunna erbjuda sina turister.

Besök El Burro Taqueria: Korsningen New Church Street och Kloof Nek Road, Tamboerskloof, Kapstaden

en bild på solnedgången, stranden och folket på en restaurang i kapstaden som heter grand cafe. restaurangen har ett stort, vackert ghärta som hänger i luften
Foto: Filippa Birgersson (Expedia)

Grand Africa Café – det är här det händer!

På stranden i Waterfront finns en restaurang som inte bara bjuder på mat av hög kvalité, utan även bra musik, vit sandstrand och en fantastisk solnedgång. Här finns allt från utsökta pizzor till nyfångad fisk och du njuter av maten samtidigt som du har sand mellan tårna och havets vågor bara någon meter bort. Grand Africa Cafés miljö och omgivning kan inte beskrivas på något annat sätt än 10 av 10 poäng. Efter ett besök på den här restaurangen i Kapstaden så lämnar alla gäster stället med ett leende på sina läppar.

Besök Grand Africa Café: Granger Bay Road, V&A Waterfront, Kapstaden


Behöver du hjälp att finna ett bra hotell för din semester i Kapstaden, Sydafrika? Tryck här!


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *