Second hand butiker i Stockholm

Trenden att handla i second hand butiker har tagit fart de senaste åren. Ett sätt att såväl motstå massproduktion som att hitta unika och avsevärt billigare artiklar. Du kan hitta allt möjligt och även dyra märkesprodukter till en bråkdel av ursprungspriset. Detta gäller såväl märkeskläder som möbler och inredning och konst.

Marknaden för second hand produkter speglar även efterfrågan med en rad butiker som har öppnat upp i Stockholm under de senaste par åren. Och här kan du minst sagt fynda. Flera av butikerna donerar ofta pengar och kläder till välgörenhet så att du både kan fynda och shoppa med gott samvete.

Nedan har vi listat några av guldkornen i Stockholm. Hitta din favorit och börja fynda!

Foto: Shanna Camilleri via Unsplash.com

Stockholms Stadsmission

Med ett fokus på ett hållbart miljövänligt samhälle erbjuder Stockholms Stadsmission ett stort urval av second hand produkter. Deras utbud sträcker sig från kläder till konst och porslin. Idag uppskattas det att de återanvänder 25 ton textiler i veckan, allt för en bättre miljö!

De har ett flertal second hand butiker runt om i Stockholm vilket gör att de är mycket lätt tillgängliga, oavsett vart du befinner dig.

Myrorna

Som en av Sveriges största butikskedjor med fokus på second hand erbjuder Myrorna ett brett sortiment av fynd. I deras second hand butiker kan du fynda möbler, kläder, böcker och flera andra produkter. Deras närvaro är stor och de har ett flertal butiker i Stockholm. De har även insamling om du har saker du inte behöver längre!

Judits

Second hand butiken Judits har under nästan 15 år haft fokus på second hand mode i det charmiga området Södermalm. Deras utbud består av artiklar som privatpersoner lämnar in samt resor runt om i Europa där de hittar unika produkter. De erbjuder även Filippa K Second Hand där de erbjuder second hand plagg och produkter från Filippa K.

Siv & Åke

En hipp second hand butik som drivs av syskonparet Anni och Joel på Södermalm. De strävar efter handplockade vintage kläder och accessoarer. Med inspiration ifrån sina morföräldrar skapar de en härlig och positiv vibe i butiken där du bland annat kan hitta jeans, jackor och smycken.

Foto: Eli Francis via Unsplash.com

Second hand scenen i Stockholm

Förutom härliga second hand butiker finns det mycket annat att se när du väl är i Stockholm. Strosa runt på de mysiga gatorna i Gamla Stan eller besök ett av många caféer mellan shoppingen på Södermalm. Second hand scenen är stor i Stockholm och chansen att fynda är stor!

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *