Shawarma i Malmö

Shawarma är en kebab liknande rätt från mellanöstern som består av tunna köttbitar. Köttet är ofta lamm eller kyckling som roterar på ett spett när de grillas. Ordet shawarma kommer från det turkiska ordet çevirme vilket betyder rotera eller snurra.

Shawarma, kebab och falafel har brett ut sig och etablerat sig som snabbmat runt om i Sverige, kanske mest utmärkande är det i Malmö. Här hittar du gatukök runt om i hela staden som serverar shawarma. Är du på jakt efter en god shawarma? Nedan listar vi några riktigt fräscha och goda restauranger som serverar shawarma i Malmö!

Foto: GKat via Pixabay.com

Jalla Jalla i Malmö

Kanske en av de mest kända snabbmatsrestaurangerna i Malmö är Jalla Jalla på Bergsgatan. Det som gör att Jalla Jalla sticker ut, förutom de riktigt grymma shawarmarullarna och kebabtallrikarna, är deras livliga nätter på helgerna. Då restaurangen ligger intill Kulturbolaget (KB) på Bergsgatan brukar alla deras gäster förflytta sig över till Jalla Jalla för att få mat på vägen hem, och stället blir då ytterst livat! Till den grad att även personalen brukar spontandansa! Jalla Jalla erbjuder såväl hemkörning som möjligheten att äta på plats. Letar du efter en grym shawarma i Malmö? Jalla Jalla har det du söker!

The Orient House of Falafel N.1

Med en gedigen historia i Malmö där restaurangen även fick utmärkelsen Malmös bästa falafel, hittar man alltid något som smakar hos Falafel N.1. Restaurangen serverar alla typer av tallrikar och rullar man eftersöker. Som namnet antyder är självklart deras falafel något man bör smaka. Restaurangen ligger centralt i Malmö nära shopping och sevärdheter. Har ni vägarna förbi bör ni stanna till här!

Shawarma Specialisten

En klassisk snabbmatsrestaurang i centrala Malmö, väldigt nära Triangelns tågstation. Ni kan säkert själva räkna ut att det är just shawarma som är restaurangens specialitet. Prova ett stort urval av maträtter från Shawarma Specialisten i Malmö.

Runt om i Malmö hittar ni ett stort urval av restauranger som erbjuder bland annat shawarma, men även en rad andra maträtter. Läs gärna vårt inlägg om ”Lunch i Malmö” där vi ger några tips på bra lunchrestauranger runt om i Malmö! Behöver ni boende i Malmö kan ni enkelt boka det här.

Foto: Pierre Chatel Innocenti via Unsplash.com

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *