Shopping i Malmö när den är som bäst

Har du vägarna förbi Sveriges tredje största stad Malmö? Staden har ett brett utbud av aktiviteter och det finns allt från små mysiga kaféer till stora köpcentrum. I detta inlägg kan du läsa mer om shopping i Malmö.

Shoppingcentrumet Emproia i Malmö har en rullrtappa med massa grönska och bakom ligger märket Rizzo
Foto: Mathilde H. Olsen (Expedia)

Emporia: Skandinaviens största köpcentrum

Köpcentret Emporia är ett mekka utav butiker. Med ett utbud på 149 butiker, utspridda på flera våningsplan, erbjuder Emporia något för alla stilar. Här kan du hitta allt från high end-märken såsom Tiger of Sweden eller Hugo Boss till high-street butiker såsom Zara, Mango och H&M. Är du istället på utkik efter en ny telefon? Ingen fara, självklart erbjuder Emporia även det senaste när det kommer till elektronik. Bland annat så har giganten Apple sin butik på plan två i köpcentret. Om det mot förmodan inte finns någonting som faller dig i smaken kan du istället njuta av en kopp kaffe eller en god matbit på en av Emporias många restauranger och kaféer.

Det stora köpcentret ligger enbart ett stenkast från Hyllie Station vilket möjliggör enkel transport med tåg från både Danmark och nordligare delar av Sverige. Föredrar du istället buss som transportmedel så stannar åtta olika busslinjer framför Emporias Bärnstensentré och givetvis erbjuder det stora köpcentret även en parkering för dig som tar dig dit på egen hand.

Var: Hyllie Boulevard 19, 215 32 Malmö
När: Öppet alla dagar kl 10.00-22.00

Shoppingcentrumet Emporia i Malmö har många våningar och rulltrappor som är blå vilket de är kända för
Foto: Mathilde H. Olsen (Expedia)

Är du i behov av övernattning i Malmö? Klicka här!


Shoppingstråket

Bredvid tågstationen Triangelns Station ligger Shoppingstråket vilket är en gågata som sätter Malmös shopping på kartan. Här kan du njuta av ett brett utbud butiker samtidigt som du håller dig innanför ett stängt område som helt utesluter bilar. Gågatan är över två kilometer lång och sträcker sig från Stortorget, förbi Gustav Adolfs torg, till Triangeln och vidare mot Södra Förstadsgatan. Här kan du även finna ett gott utbud av vintagebutiker.

Triangeln: Shopping mitt i Malmö

Mitt i Malmö ligger även köpcentret Triangeln. Centret är helt nyrenoverat och kan idag erbjuda två våningsplan med över 100 butiker. På Triangeln kan du köpa trendiga plagg från märken såsom Levis och Vero Moda, men även sportplagg från Stadium.

När magen börjar kurra finns ett gott utbud av olika restauranger till hands. Är du sugen på något enkelt så kan du köpa en juice från Joe and the Juice, eller så kan du lyxa till det och äta crêpes från den franska restaurangen Crêperie Bretagne. Det finns helt enkelt ett utbud som kan tillfredställa allas smaklökar.

Det är väldigt smidigt att ta sig till köpcentret då tågen går direkt till dörren och stannar vid station Triangeln.

Var: Södra Förstadsgatan 41, 211 43 Malmö
När: Vardagar kl 10.00-20.00 och helger kl 10.00-18.00

Dags för en fikapaus?

Efter mycket shopping i Malmö kan en fika sitta bra. På en liten sidogata nästintill huvudgatan ligger det ett charmigt kafé som serverar god kaffe och läckra tårtbitar. Lilla Kafferosteriet erbjuder sittplatser inne i deras mysiga lokal, men även ute på terassen om vädret tillåter. Detta kafé är den perfekta pausen efter många timmar av shopping i Malmö, eller bara för en snabb och utsökt fika.

Tips: Gratis påfyllning av filterkaffe!

Var: Baltzarsgatan 24, 211 36 Malmö
När: Vardagar kl 08.00-18.00 och helger kl 10.00-18.00

 bild av kafferosteriet i malmö där du kan dricka kaffe och äta bullar när du har shoppat.
Foto: Mathilde H. Olsen (Expedia)

Hansakompaniet:

En liten bit bort från huvudgatan ligger köpcentret Hansakompaniet. Detta köpcentrum är väldigt inbjudande och här hittar du ett mer exklusivt och annorlunda utbud av shopping i Malmö. Hansakompaniet är till för dig som gillar butiker såsom Weekday, Whyred, COS och & Other Stories.

Var: Stora Nygatan 50-56, 211 37 Malmö
När: Vardagar kl 10.00-19.00, lördagar kl 10.00-17.00 och söndagar 12.00-17.00

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *