Sol och bad i vinter? Hit ska du resa!

Att fly vintern för ångande varma trottoarer, vidsträckta sandstränder och middagar på uteserveringar, är en trend som idag vuxit sig nästan folklig i Sverige. Tycker du själv att det börjar bli dags att ersätta julbordets trötta traditioner med bad under strålande solsken?

Här är några platser med en solsäker vinter, som du bör styra färden mot. Listan är till stor del baserad på Ethic Travels granskning för etiska turistdestinationer år 2014.

Kap Verde

Den afrikanska ö-gruppen Kap Verde, belägen i Atlanten i höjd med Senegal, är ett mycket uppskattat resmål för maximerad avkoppling. Ta en tur runt öarna på fyrhjuling, åk på delfinkryssning eller nöj dig med att läsa och sippa paraplydrinkar på uteserveringar.

Barbados

Västindien är ett av de säkrare korten att satsa på för en regn- och snöfri vinter. Barbados, med mjölvita stränder som kantar det kristallklara vattnet, kallas inte sällan för paradis på jorden. Att det sedan dessutom listades topp tio på Ethic Travels lista gör det hela ännu lite bättre.

Dominica
Dominica. Foto: Chris Favero via Flickr

Dominica

En av de mindre välbesökta öarna i Västindien är det natursköna Dominica. Detta är ett bra alternativ för dem som föredrar att uppleva och se olika vyer och naturtyper, istället för att ligga stilla på en strand. Det finns naturligtvis möjlighet även för det sistnämnda, ifall någon känner för att njuta av båda sakerna.

Mauritius

Denna ö-nation i Indiska Oceanen (öster om Madagaskar) kan åter hittas på tapeten, och verkar vara där för att stanna. Mauritius är känd för att vara en plats med det perfekta klimatet. Luftens temperatur befinner sig ständigt mellan 16 och 30 grader, vattnets temperatur mellan 20 och 25, året runt.

Södra USA

Detta kanske inte är sådär väldigt nytänkande, men en resa till södra USA behöver inte nödvändigtvis innebära en solresa till Florida. Med rullande tumbleweed i närheten av Santa Fe, träsklandskap i Louisiana och storstäder som Atlanta och Houston, finns så många olika typer av resor att välja mellan.

Uruguay
Uruguay. Foto: Priscilla Jordão via Flickr

Uruguay

Allt som oftast går grannländerna Argentina och Brasilien före, när vi snackar resor till Sydamerika, men detta betyder inte att Uruguay har ett utbud långt mycket större än sitt rykte. Där finns vidsträckta stränder, i kombination med både fascinerande natur och ett nattliv som heter duga.

Palau

Australien har vi hört. Nya Zeeland pratar folk också om. Varken Indonesien eller Filippinerna är obesökta. Men, hur många känner du som har varit på Palau? Är du sugen på någonting nytt, eget, häpnadsväckande, där du samtidigt kan slappna av och ta dagarna som de kommer? Palau är stället för dig.

Har du någon resa planerad i vinter? Några frågor, synpunkter eller någonting annat att dela med dig av? Kommentera inlägget nedan eller skicka oss en tweet på @ExpediaSE!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *