Tre äventyr i Reykjavik för alla djurälskare

Lystring, alla djurentusiaster! Södra Island med dess mäktiga glaciärer, dånande vattenfall och sprutande gejsrar förtjänar sitt goda rykte som ett av de mest imponerande naturområdena i världen, men dess djurliv bör inte underskattas det heller. Om du är den som alltid letar efter lokala djurarter så fort du reser utomlands är det här inlägget perfekt för dig. Läs vidare om du vill lära dig om våra djurrelaterade saker att göra i Reykjavik, både på land och i havet.

Valsafari på Island
Valsafari på Island
  1. Gör valet att gå på valsafari.

Under sommaren kommer många olika valar upp från varmare vatten i söder till de kalla vattnen utanför Reykjaviks, vilket gör staden till en perfekt destination för de som vill få chansen att se de enorma djuren. Du kan ge dig ut med Reykjavik Sightseeings expertguider på en valskådningsexkursion till den proppfulla bukten Faxaflói, där du förmodligen kommer få se majestätiska knölvalar, vikvalar, lekfulla vitnosdelfiner och små vanliga tumlare i det kalla vattnet. Den lilla, uppblåsbara båten kommer låta dig komma riktigt nära de otroliga däggdjuren, men också göra så att du kan ta dig genom smala passager och till grunda vatten dit större fartyg inte kan ta sig.

  1. Leta efter lunnefåglar och sjöfåglar.

Klipporna och stenformationerna längs Reykjaviks kust är som paradis för fågelskådare, och guiderna på Reyjavik Sightseeing vet exakt var de bästa platserna är för att se de befjädrade krabaterna. Ta med dig dina bästa kikare och ge dig ut på en fartfylld kryssning till småöarna Akurey och Lundey där de underbart söta lunnefåglarna häckar. När du kommer närmare kolonierna kommer din kapten att stänga av motorn. Du får då den perfekta möjligheten att ta fantastiska bilder på dessa fåglar och deras otroliga näbbar utan att störa dem. Glöm inte att hålla utkik efter andra fågelarter under ditt äventyr också; du kan hitta tobisgrisslor, tärnor, skarvar och sulfåglar.

En grupp lunnefåglar på Island
Lunnefåglar  
  1. Fånga en riktig baddare i Faxaflói.

Segla ut ur Reykjaviks hamn ut på öppet vatten på en fiskeexpedition i Faxaflói, som är fullt av fiskstim. Du kan öva på dina fiskekunskaper tillsammans med lokala fiskare som gått samman med Special Tours och som kan hjälpa dig hitta de perfekta fiskevattnen. De nordatlantiska arter som kan nappa här är hälleflundror, torsk, havskatter, koljor och theragra. Efter att ha fångat fisken kan du ge den till båtens kock som slänger den på grillen direkt så att du snart kan njuta av din fångst. Du kanske inte är en erfaren fiskare. Inga problem! Den trevliga besättningen är vana att lära upp nybörjare såväl som erfarna fiskare, och även om fiske inte är din grej kommer utsikten över kusten göra allt värt det hur som helst.

Med så mycket djurrelaterat att välja mellan, vad kommer du välja?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *