Skidresa: Bra hotell på de 3 bästa skidorterna i vinter och vår

Januari, februari och mars tas som regel emot med måttlig entusiasm av oss svenskar. Allt för ofta betraktas detta som en period av året som finns till mest för att bryta ned oss tillräckligt mycket för att vi verkligen ska uppskatta sommaren när den, sent omsider, anländer. Dumt tankesätt. Varför inte ta vara på denna första fjärdedel av året, istället för att planlöst ströva runt och låta veckorna gå? Skidresan är en idé som passar alla, då den innebär mycket mer än att häftigt kasta sig ner för backen genom nyfallen pudersnö. Den skinande solen emot skinderna, känslan i musklerna då du i underställ dricker varm choklad om kvällen och lukten av snö som beblandas med korvgrillning i skidbacken tillsammans med familjen.  

Skidorter i Keystone

Keystone, USA

Keystone Lakeside Village (Keystone Resort)

Denna skidresort i Colorado, USA, har ett brett utbud beträffande allt som kan kallas för boende. Keystone Lakeside Village hyr ut lägenheter med kök, wifi och gratis transport till och från skidbackarna. Fördelen med att välja en resort är att allting som du kan tänkas behöva finns nära till hands, detta gäller även alternativa snöaktiviteter och arrangemang för att lära känna nya vänner.

Keystone Resort
Foto: Brian Wibbenmeyer via Flickr

Alpines Slopes Lodges

Alpine Slopes Lodges är ett hotel som erbjuder många möjligheter till ett bra pris. Välj ett enklare rum för hela familjen eller att spendera semestern på egen hand, i ett enkelrum med utsikt över omgivande natur. Hotellet ligger inte långt ifrån Keystone Resort där du hittar enorma skidbackar,  högkvalitativ skridskosbana och vandringsturer med snöskor. Efter en lång dag i backen kan du koppla av i hotellets har bastu och bubbelpool och vila dina trötta ben.

Alpinska Courmayeur 

Courmayeur, Italien

Romantik Hotel Villa Novecento

Detta charmiga hotell i italienskt berglandskap älskas av alla som besöker det. Med närhet till allt som behövs för kärleksparets kompletta skidsemester, idylliska rum och soliga balkonger som vätter ut över ett glittrande vinterland rekommenderas Romantik Hotel varmt för den som önskar en avslappnad skidresa. Inte minst tack vare dess relaxavdelning.

Domina Home Les Jumeaux

Detta prisvärda hotell ligger beläget med sin entré bara några meter ifrån skidliften Dzeleuna, och ingen tid går till spillo för den som längtar efter att få spendera många timmar i skidbacken. Hotellet präglas av en hemtrevlig atmosfär av högsta klass, och från rummens balkonger kan man se de högresta bergen eller Courmayeurs geuint italienska hjärta.

Les Arcs i Paradiski-området

Les Arcs, Frankrike

Pierre & Vacanes Premium Résidence (Les Alpages de Chantel)

Detta boende kan beskrivas som idyllen för skidresenären, då konceptet som gäller är ett så kallat ski in/ski out, och innebär att lägenheterna är belägna så att det är lätt att ta sig direkt från skidbacken till sängen utan omvägar. Åker du ensam eller om du inte är rädd för att trängas så finns lägenheter för en person, men det finns även dubbelrum där morgonkaffet kan avnjutas i lugn och ro, innan äventyren i den friska luften fortsätter. På hotellet finns både inomhuspool och en trevlig utformad spa-avdelning.

Les Arcs i Frankrike
Foto: Julien Menichini via Flickr

Chalet de L’ours

Rummen på Chalet de L’ours passar, med sin traditionella inredning och närhet till skidanläggning, bra för kompisgänget, kärleksparet och familjen. Utöver det välskötta skidområdet ligger hotellet bra till, med skridskobana, skoterutflykter och besöksmål som exempelvis den fascinerande Bellecote-glaciären alldeles runt hörnet. Allt detta, utan att det för den skull behöver kosta en förmögenhet.

Har du någon favoritplats för skidsemestern? Berätta för oss genom att skicka en tweet till @ExpediaSE eller kommentera inlägget här under!

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *