Tropicarium

Kolmårdens Tropicarium är ett av Sveriges största tropikhus. Idag hittas en djursamling på över 140 arter av olika slag och du hittar allt ifrån hajar till fåglar och ormar till spindlar. År 1972 öppnades Kolmårdens Terrarium men när det såldes vidare år 1989 byttes namnet till just Kolmårdens Tropicarium.

Projektet försöker enligt Tropicarium själva följa naturens föränderliga omgivningar och är under konstant utveckling. Därmed får hela familjen alltid en ny upplevelse, oavsett om ni är där första gången eller tredje gången.

Vad erbjuder Tropicarium?

Det finns en rad olika aktiviteter på Tropicarium, och ni hittar garanterat något för hela familjen. Exempelvis kan ni välja en guidad tur inne på Tropicarium. Här skräddarsys en guidad rundtur där ni kan vara med och mata djuren och komma när djuren. Ni får även information och minst sagt en rolig upplevelse!

För barnen i åldern 4-12 år kan ni även välja en äventyrsguidning som är mer inriktad på upplevelsen och det är inte lika mycket information som vid en vanlig guidning. Här kommer ni riktigt nära djuren och kan exempelvis klappa en pytonorm, hur spännande låter inte det?

Hajdykning

Den mest spektakulära upplevelsen du kan få är nog att dyka med hajar. Tänk dig själv att ligga under ytan och se de stora majestätiska varelserna simma runt, tänk dig själv att klappa en haj. Tropicarium erbjuder faktiskt hajdykning. Här får du dyka med Sandtigerhaj, Sköterskehaj och en uppsjö av andra fiskar. Men tänk på att inte klappa Sandtigerhajen, den blir stor och lite irriterad. De andra hajarna kan du dock klappa!

För att få dyka med hajarna ska du ha ett dykarcertifikat, ha dykt minst 5 gånger och gärna inom det senaste året. Tänk även på att komma i tid så att dykningen kan köra igång på rätt tid.

Foto: Jakob Owens via Unsplash.com

Många arter hos Tropicarium

När du besöker Tropicarium har du möjlighet att se flera olika djur. Kom nära inpå alligatorer, dyk med hajar eller klappa ormar, ja möjligheterna är många. Även mindre djur i form av grodor, ödlor och spindlar finns att se. Bland Tropicariums olika aktiviteter finns möjligheten att kombinera enskilda aktiviteter och gruppaktiviteter, där ni går en runda för att hitta frågor bland olika djur. Det innebär att ni exempelvis ska hitta frågor bland skorpioner, alligatorer och dyka bland hajar för att hämta bollar. En riktigt rolig aktivitet för vännerna!

Foto: Lance Anderson via Unsplash.com

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *