Upplev Hollywoods glansdagar

Det var under Hollywoods glansperiod som Palm Springs började sin resa från öken till blomstrande stad. Det var mycket tack vare den strida ström med trendsättande kändisar som plötsligt började tillbringa sin lediga tid här.

Under Hollywoods guldålder var det hit stjärnorna drog sig undan från rampljuset och fotograferna. Det vackra vädret i den palmbeströdda oasen lockade, men även en klausul i deras kontrakt med filmstudiorna. De fick nämligen inte befinna sig längre än två timmar bort från Los Angeles, och Palm Springs råkade ligga på rätt avstånd – även om det var ett mindre känt gömställe på den tiden.

När Palm Springs blev Frank, Audrey, Paul och Marilyns tillflyktsort tog de med sig sin exklusiva livsstil. Välskötta bostadsområden, som kallades för ”filmkolonierna” började växa fram. Tennisklubbar blev populära tillhåll och 1963 kallades tennis för ”Hollywoods sport” i en artikel i Sports Illustrated. Det öppnade eleganta hotell där stjärnorna och deras helgfirande vänner tog in. De kunde ofta ses med en drink i handen vid poolen. Palm Springs var händelsernas centrum.

Solstolar i Palm Springs

Spolar vi fram till sent 70-tal har senare generationers kändisar valt andra resmål som tillflyktsort. Lyckligtvis lyckades man rädda den tidigare så glamorösa resorten från att förfalla, och dess arv lever kvar än idag. Med tiden har man kunnat rusta upp den dolda pärlan.

Idag kan du besöka platser som är så välbevarade att de nästan är som tidskapslar, som till exempel Frank Sinatras forna hem med den pianoformade pool. Det finns många andra välkända inrättningar där det fortfarande känns som att året är 1959.

Hotell från den gyllene eran är inga undantag. Några ökenpärlor som är värda att nämnas är The Riviera Palm Springs där Dean Martin hängde vid poolen och Elvis repade inför sina turnéer. L’Horizon Resort & Spa är ett bungalowområde som byggdes för Jack Warther (och hans inflytelserika vänner) som producerade The Lone Ranger och Lassie på 50-talet, och The Willows Historic Palm Springs Inn där Albert Einstein har bott och många av dagens stjärnor väljer att övernatta.

Är du ute efter middag och drinkar får du inte missa Melvyn’s Restaurant. Det är en gammaldags pianobar som var en Rat Pack-favorit och som fortfarande håller stilen. För färska råvaror och en bit Hollywood-historia ska du boka ett bord på Copley’s on Palm Canyon, som ligger i en del av Cary Grants forna hem – en omkring 560 m² stor spansk gård. Om du hellre äter vid poolen ska du besöka restaurangen Purple Palm på historiska Colony Palms Hotel. En av hotellets tidigare ägare var en maffiaboss som var bundis med Howard Hughes and Zsa Zsa Gabor.

I vad som en gång var en liten stad med stora drömmar hittar du än idag spår av de forna Hollywoodstjärnornas favoritställen. Även om vi inte kan lova att du blir upptäckt här, som Marilyn Monroe blev, kommer det utan tvekan att vara en resa med extra stjärnglans.

 

Av:

Trip Styler

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *