Upplev karnevalen i Rio de Janeiro

Rio de Janeiro är huvudstaden i den brasilianska delstaten med samma namn och erbjuder flera fascinerande traditioner. En av dessa är stadens berömda karneval. Festivalen hålls varje år och anses vara världens största karneval med över två miljoner människor på gatorna varje dag. Hit kommer besökare från både delstater i Brasilien och resten av världen. Med parad efter parad är karnevalen en enorm kulturell och konstnärlig aktivitet som alla bör uppleva någon gång i livet. Faktum är att de första festivalerna i Rio kan dateras hela vägen tillbaka till år 1723.

Foto: Agustin Diaz via Unsplash.com

Karneval i Rio

Från början var karnevalen en matfestival där man skulle äta stora mängder innan man gick in i Lent, en period där kan skulle nöja sig med mindre mat. I Brasilien har traditionen utvecklat sig som ett resultat av kombinationen av portugisisk och afrikansk kultur. Portugiserna tog med sig festivalkonceptet och afrikanerna bidrog med sina imponerande danskunskaper, unika musik och bra rytmer. Idéen bakom den brasilianska karnevalen är att man ska kunna släppa sig själv fri och vara vem man vill. Även den mest konventionella personen kan släppa lös och leka utan att de är någon annan för en dag eller flera. Önskar du att vara kung eller drottning, en sambadansare eller pirat? Under karnevalen i Rio kan du få dina önskningar uppfyllda. Det är endast din egen fantasi som sätter gränserna!

Foto: Quinten de Graaf via Unsplash.com

Parad av sambaskolor

Under karnevalen i Rio de Janeiro hålls en stor parad på stadion vid namn Sambódromo som byggdes speciellt för denna aktivitet. Paraden är en stor tävling mellan olika sambaskolor i Rio som planeras flera månader i förväg av själva karnevalen. Varje år väljer skolorna sitt eget tema med tillhörande kostymer och en unik koreografi som blir bedömd av utvalda domare efter paraden. Den berömda tävlingen har utvecklat sig till att bli en av huvudattraktionerna under karnevalen i Rio och är en upplevelse man sent glömmer.

Besök karnevalen i Rio

Karnevalen i Rio de Janeiro äger rum under cirka fem dagar, ofta någon gång mellan februari och mars, datumen varierar lite år för år. Eftersom det är ett stort evenemang med globalt intresse är det ofta en bra idé att skaffa biljetter i god tid. Även bostadssituationen i Rio de Janeiro är givetvis under stor press i perioden som karnevalen äger rum. Önskar du att resa till karnevalen i Rio de Janeiro och uppleva denna fantastiska fest kan du hitta erbjudanden på både flyg och hotell här.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *