Upplev Sveriges fantastiska nöjesparker

Sverige har ett förvånansvärt stort utbud av nöjesparker med en rad olika teman. Träd in i dina favoritkaraktärers värld eller känn hur det pirrar i magen i fritt fall. Ta med familjen på en fantastisk bilresa igenom Sveriges vackra natur och besök flera nöjesparker som passar hela familjen.

Vi har här listat fem av Sveriges mest framstående nöjesparker som alla har något för hela familjen. Listan kan användas som inspiration när ni planerar vilken eller vilka nöjesparker ni ska besöka under familjeresan!

Gröna Lund – Nöjespark i Stockholm

På Djurgården i Stockholm ligger Gröna Lund. Nöjesparken är inte bara fylld med flera åkattraktioner utan även underhållning i form av teater och konserter. Genom åren har kända artister såsom Europe, Jimi Hendrix och Bob Marley uppträtt här. Gröna Lund har idag 7 berg- och dalbanor och även 23 övriga attraktioner som erbjuder underhållning för hela familjen.

Nöjesparken är öppen från helgen före Valborg i april och fram till slutet av september.

Foto: Pascale Amez via Unsplash.com

Astrid Lindgrens Värld – Sagoland i Vimmerby

I den världsomtalade Astrid Lindgrens hemby Vimmerby ligger idag Astrid Lindgrens Värld. En nöjespark, eller temapark, där du kan möta ett flertal av karaktärerna från Astrid Lindgrens sagor. Strosa runt på Bråkmakargatan eller upplev Katthult och kika in Emil i Lönnebergas ”Snickerboa”.

Nöjesparken har funnits sedan 1981 och har konstant byggts ut och erbjuder idag fantastiska scener ifrån flertalet av Astrid Lindgrens barnböcker. Öppningstiderna för nöjesparken går ifrån maj till augusti och även helger i september och under höstlovet.

Liseberg – Nöjespark i Göteborg

Liseberg ligger i Göteborg och var i 2010 Sveriges mest populära besöksmål. De har 41 attraktioner som är allt ifrån berg- och dalbanor och lusthus. På Liseberg finns det något för alla! Även denna nöjespark har scener med uppträdanden och genom tiderna har flertalet världskända artister uppträtt. Liseberg har öppet från slutet av april till mitten av oktober, därefter är det halloween på Lisberg från slutet av oktober till början av november och vidare jul på Liseberg från mitten av november fram till jul.

Med hänsyn till öppettiderna erbjuder Liseberg ett brett spann av semestermöjligheter. Besök nöjesparken en varm sommardag eller strosa runt i det mysiga området i allt julpynt för att komma i riktig julstämning!

Foto: Tim Gouw via Unsplash.com

Tosselilla Sommarland

Beläget på Österlen hittar ni Tosselilla Sommarland (tidigare Tomelilla Sommarland), en nöjespark ämnad för sommarmånaderna. Nöjesparken har idag 15 tivoliattraktioner som inkluderar go-cart och Rookie go-cart för de mindre barnen.

Det finns även en grillplats och ett vattenland med 9 pooler där ni kan svalka av er eller klättra runt i Tarzanskogen och svinga i lianer, balansera på stockar och spela minigolf. Nöjesparken är öppen från juni till slutet av augusti.

High Chaparral – Västerninspirerad Nöjespark

High Chaparral är en västerninspirerad nöjespark i Småland med äventyr för hela familjen. Här har ni möjligheten att se fängslande och spännande föreställningar samt äta och dricka gott. Ta del av alla aktiviteter på nöjesparken där du bland annat kan vaska guld, hjälpa till att bygga ett hus eller ta en ridtur precis som i vilda västern.

High Chaparral öppnar i maj och avslutar säsongen i slutet av augusti.

Foto: Eniko Polgar via Unsplash.com

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *