Utforska Storbritannien

England

Cornwall

6234961640_dca03e9a11_z

Cornwall, beläget i sydvästra spetsen av England, är vad man med glimten i ögat skulle kunna kalla för Storbritanniens medelhavkust. Med pittoreska fiskebyar, vita stränder och temperaturer utöver det vanliga så skulle man nämligen nästan kunna tro att man befann sig i Södra Europa.  På sommaren finns därav möjlighet att spendera dagarna likt en solsemester;  ta ett dopp i havet eller åk på cykelutflykt. Kommer du istället hit under det kallare halvåret så finns naturligtvis även då den fantastiska naturen, som för den äventyrlige exempelvis kan erbjuda en vandringstur upp i bergen eller kanske en dag på en  fiskebåt.
Hur tar man sig hit?

Flyg till London och ta därefter tåg eller ett inrikesflyg till Cornwall´s flygplats, Newquay. Beroende på var i Cornwall du ska så kan olika resealternativ passa bättre än andra.

Blackpool

3661452848_e9c2cba2f2_z

Blackpool klingar för de flesta svenskar inte riktigt lika bekant som Cornwall, men är för det inte mindre värt besök!  Man skulle kunna beskriva det som en engelsk version av Atlantic City, och jag antar att du som har hängt med i film- och tv-världen vet precis vad jag pratar om.  Här står underhållning i centrum under dygnets alla timmar, det är alltid något som sker och det är aldrig för sent för att göra någonting av kvällen. Förutom det breda utbudet av spektakulära shower så  kan du välja att ta en kvällspromenad längs kajen eller kanske till och med hela vägen ut på piren.

Hur tar man sig hit?
Blackpool har en del utrikerflyg men ännu inga till Sverige tyvärr. Bästa och snabbaste sättet att ta sig till Blackpool är via London eller Dublin, med tåg eller inrikesflyg.

Wales

Cardiff 

5108674144_93b7cbd10e_z

Cardiff har, trots sin välkända närhet till naturen,  ett stort utbud av butiker, pubar och andra diverse  evenemang att ta del av. Staden kan beskrivas som en miniatyr av Stockholm, då den ligger fantastiskt placerad över vattnet. Genast fångas den starka och genuina känslan av hamnstad när man promenerar ned för gatorna, och det är svårt att inte bli förälskad i allt med Cornwall. Här är båtlivet naturligtvis populärt, då många stannar till i staden från vattenhållet, särskilt under sommarens kustsegling. Även för den kulturintresserade är utbudet rikt, de historiska sevärdigheterna är många, och National Museum of Wales är bara ett av flera kulturella centrum som finns att besöka.

Hur tar jag mig hit?
Du kan flyga direkt till Cardiff flygplats från Göteborg, Linköping eller Stockholm.

Swansea

3473016930_e61b89e9a3_z

Om du är fotbollsintresserad och följer den engelska ligan så har du troligtvis redan koll på Swansea. Men faktum är att staden har mer än bara fotboll att vara stolta över. Då staden är belägen vid kusten och har några utav Storbritanniens absolut vackraste stränderna, samt finaste klippor, bidrar detta till Swanseas populära rykte som ett utmärkt surfingställe. Wales är överlag känt för att locka många besökare, enbart för sin surfing, och Swansea är ett utav de ställen som besöks allra mest. Känner du, mor förmodan, inte för att ta dig an vågorna så går det precis lika bra att ligga på stranden och koppla av, eller varför inte avnjuta en walesisk öl på någon av de mysiga pubarna?

Hur tar jag mig hit?
Flyg till London eller Cardiff flygplats och transportera dig där efter via tåg.

Skottland

Inverness

4843877092_5c669b4d17_z

Inverness ligger i den Skottland, norra delen av Storbritannien det vill säga, nära kusten i det  välkända området ”Highlands”. Staden är officiellt sett som huvudstad för kommunen, trots att antalet invånare knappt når upp till 50 000. Vill uppleva de skotska högländera så erbjuder Iverness en naturupplevelse som inte är jämförbar med någon annan plats. Hhar du tur så kanske du dessutom springer på en herre med kilt och säckpipa.

Hur tar jag mig hit?
Inverness flygplats flyger till större delen av Europa, men tyvärr inte till Norden.  Flyg via London eller Amsterdam till exempel.

Edinburgh

Edinburgh

Edinburgh är Skottlands huvudstad, och med sin halva miljon invånare så utgör den Skottlands näst mest befolkade stad.  Läget på kusten gör staden till ett attraktivt resemål för den som gillar vackra naturvyer och en närhet till havet. Ett måste i Edinburgh de skotska pubarna, och ingenstans i världen kan de hitta en whiskey som är lika äkta och välsmakande som där. Gillar du historia? Edinburgh Castle är alltid värt ett besök, särskilt eftersom det (utöver all fantastiskt kultur) bjuder på en extraordinär utsikt.

Hur tar jag mig hit?
Du kan flyga direkt från Sverige till Edinburgh, från bl.a. Stockholm och Göteborg.

 

Bildkälla: 1 2 3 4 5 6 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *