Utställningar Stockholm hösten 2018

Nu när oktober månad knackat på dörren vet vi svenskar att kyla och mörker är på ingång. För att inte drabbas av en höst-dipp måste man se till att fortsätta förgylla vardagen och flytta sina helgaktiviteter inomhus. Gå på bio, prova nya inomhussporter eller besöka utställningar är olika aktiviteter som passar perfekt för en kylig höstdag. Vi på Expedia har skapat en lista med olika utställningar Stockholm bjuder på nu under hösten 2018. Läs listan och dela den med dina nära och kära för att se vem som är sugen på att besöka en inspirerande utställning i Stockholm tillsammans med dig!

Spritmuseet fyller 50 år och firar med Champagne

Vad passar bättre än att fira sin 50-årsdag med Champagne? Spritmuseet uppmärksammar sitt 50:e verksamma år genom en utställning med fokus på den festliga drycken och dess trender genom åren. Champagne är en global trend med extra genombrott i Sverige. Trots vårt blygsamma befolkningsantal är Sverige den 10:e största marknaden för Champagne i världen, så den här utställningen i Stockholm passar huvudstaden som handen i handsken. Ett besök på Spritmuseet ger dig en lektion i Champagnes historia, dess skapandeprocess och dryckens påverkan på hip pop- samt populärkulturen. Den här utställningen Stockholms Spritmuseum erbjuder förklarar också varför området Champagne i Frankrike är så unikt. I samband med detta så anordnas regelbundet champagneprovningar som du är varmt välkommen att prova på. Slutdatumet närmar sig så se till att boka in ett besök på denna utställning Stockholm erbjuder och lär dig mer om denna lyxiga, bubblande dryck!

Datum: 30 november 2017 – 30 oktober 2018

Besök Spritmuseet: Djurgårdsvägen 38, Stockholm

Läs mer: https://spritmuseum.se/utstallning/champagne/ 

en bild på två glas med champagne det finns en utställning om champagne på spritmuseet i stockholm
Photo: rawpixel via Unsplash

Artipelag: Margiela – Åren med Hermés

För alla modeälskare så är en utställning om modeskaparen Margiela och hans tid hos Hermés en 10-poängare. Samarbetet mellan designern och modevaruhuset kom att bli ett av de mest uppmärksammande genom tiderna och den mystiske designern lyckades tolka Hermés som varumärke på ett otroligt sätt. Det är en fantastisk historia den här utställningen i Stockholm bjuder på och den kommer även att förbluffa, imponera och påverka en besökare som annars inte intresserar sig utav mode. Artipelag kommer att visa upp över 100 olika outfits, fotografier och kortfilmer som berättar historien om Margielas år med Hermés där hans personliga konstnärliga stil blandas med Hermés DNA och signaturfärg: Orange. Utställningen tar fart i slutet av oktober och Artipelag, som ligger en liten bit utanför Stockholm City, bjuder på en förtrollande utsikt över skog och hav. Se därför till att avsätta lagom tid för att njuta av utställningen, men även för en god lunch och en kort promenad på Artipelags egna promenadstråk.

Datum: 26 oktober 2018 – 10 mars 2019

Besök Artipelag: Artipelagsstigen 1, Gustavsberg

Läs mer: https://artipelag.se/utstallning/margiela-hermes/

en bild på tre skyltdockor där det provas på kläder som är skapade av martiega och hermes
Photo: Artipelag via https://artipelag.se/press/#Pressbilder

Moderna Museet, Warhol 1968: En utställning i Stockholm om en tidigare utställning i Stockholm

År 1968 tog Andy Warhols första utställning i Europa fart på Moderna Museet och nu, 50 år senare, är Warhol tillbaka i en ny aktuell utställning i Stockholm – på samma museum som år 1968. Den nya utställningen är en tillbakablick till den tidigare och bjuder på allt från fotografier på Marilyn Monroe och den kända kotapeten till citat och recensioner från 1968. Slutet av 60-talet var en tidsperiod med heta politiska diskussioner och en stark vänsterrörelse vilket gjorde Andy Warhols utställning väldigt omdiskuterad. Medier från olika håll kom med helt åtskilda åsikter och Warhol både hyllades och kritiserades vilket gör dagens utställning än mer intressant. Är man i huvudstaden när denna utställning i Stockholm pågar är ett besök obligatoriskt. Det är lika intressant för dig som besökte originalutställningen, som för dig som inte hade möjlighet till det.

Datum: 15 september 2018 – 17 februari 2019

Besök Moderna Museet: Slupskjulsvägen 7 – 9, Stockholm

Läs mer: https://www.modernamuseet.se/stockholm/sv/utstallningar/warhol-1968/

burkar med tomatsoppa står staplade på varandra vilket är ett känt motiv av andy warhol
Ett fotografi från en tidigare utställning av Andy Warhol, denna gång i Polen. Photo: Paweł Czerwiński via Unsplash

Lär dig mer om Ingmar Bergman på utställningen i Stockholms Filmstad

Den kända filmskaparen Ingmar Bergman föddes 1918 vilket innebär att han skulle ha fyllt 100 år i år. Världen över uppmärksammas Bergmans 100-årsdag och hans egen hemstad kan såklart inte vara sämre. I syfte att hedra Bergman har därför en utställning i Stockholms Filmstad pågått sedan 13e april och fortsätter året ut. Filmstaden är den plats där Bergman skapade flertalet av sina filmer och det är därför självklart att det är här utställningen i Stockholm ska hålla hus. Besökarna får ta del av unika bilder från filmer och inspelningar, likväl utdrag från diverse manussamlingar. Allt från Ingmar Bergmans debut Hets till stora succéer såsom Smultronställen och Persona går att ta del av under utställningen och det är ett exemplariskt tillfälle att lära sig mer om en av Sveriges viktigaste kulturpersoner. Önskar man sig en guidad tur ska man besöka Filmstaden antingen den 28e oktober eller den 25e november. Då sker Bergmanguidningen som bjuder på en unik promenad bland platser som haft stor betydelse i Ingmar Bergmans filmer. Du kan även boka en privat grupptur!

Datum: 13 april 2018 – 31 december 2018

Besök Filmstaden: Greta Garbos Väg 3, Solna

Läs mer: http://bergmansfilmstaden.webflow.io/

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *