Vackra platser: Insta-värdiga platser i Danmark

Konst, skandinavisk arkitektur, danska nöjen och aktiviteter är bland annat grunden till att Danmark är en av de bästa och vackraste platserna i världen. Där finns också vackra platser för din kamera, där du kan ta fantastiska och unika bilder. Denna artikel har samlat fem olika vackra platser i Danmark, där du kan ta de vackraste Instagram bilderna.

Tivoli

Det som är så härligt med att gå på Tivoli är att varje säsong erbjuder en annorlunda upplevelse. Besöker du Tivoli under sommaren, vintern, julen eller när det är Halloween får du flera oförglömliga minnen – och vackra bilder till din Instagram. När solljuset träffar dansk jord till våren och sommaren blir Tivoli grönt och färgrikt med underbara blommor och plantor under hela sju månader – från mars till september. Få dina Instagram-värdiga bilder när hela Tivoli är i sommarstämning med sol, skoj och läckra våfflor med glass.

När Danmark återigen blir kallt och grått står Tivoli redo för att dra ut dig ur övervintringen med både vinter-tivoli och jul-tivoli. Så snart det blir mörkt utanför lyser Tivoli upp och tänder tusentals av gat- och julljus, så att du kan få dina magiska bilder. Så kom ihåg att ta fram kameran när du står i Tivoli och blir förtrollad av alla vackra ljus.

Om du behöver fler anledningar till att besöka Tivoli som är en av Danmarks vackraste platser är det både trevliga och otäcka Halloween i Tivoli. Pumporna och Halloween-dekorationerna skapar en helt speciell atmosfär. Skynda dig därför att gå på Tivoli mellan oktober och november, så att du kan få dina spökiga bilder till Instagram.

Foto: VisitDenmark

Regnbågen på Aros

ARoS är ett dubbel-Michelin-stjärnigt konstmuseum i Aarhus, där Regnbågen på taket har blivit en helt speciell ikon. Som ett av Nordeuropas största konstmuseum ger ARoS dig två fantastiska Instagram möjligheter: du kan gå runt på taket och få bilder av regnbågens alla färger, eller så kan du inne i muséet få bilder av konst för alla smaker.

Det stora ARoS har både modern och klassisk konst, nationell och internationell konst och en hel våning med häftig installationskonst. För dig som är Instagrammer svämmar här över med möjligheter för bilder.

Foto: VisitDenmark

Nyhavn

Nyhavn kan efterhand betraktas som kungen av Instagram-värdiga platser i Danmark – och det är även turisternas favorit.

Vid Nyhavn får du en helt perfekt Instagram-bild: med byggnaderna får du arkitektur och färger, med kanalen får du natur och de fina båtarna och flera trevliga restauranger och barer i en fulländad bild.

Foto: VisitDenmark

Louisiana

Louisiana Museum of Modern Art är ditt favoritmuseum om du tycker din Instagram-profil förtjänar de bästa konstnärliga bilderna. Du har kanske redan hört om Yayoi Kuama och polkaprickar? Det är en av de mest populära utställningarna där du kan få helt unika bilder i universumet av polkaprickar.

Utöver att du kan ta bilder av den moderna nationella och internationella konsten ger det moderna konstmuseet även möjlighet för vackra bilder utanför. Här ligger skulpturparken med skulpturerna över Öresund och byggnaderna omkring. Med andra ord får kameran en häftig panoramautsikt. Du kan här ta några häftiga statiska och symmetriska bilder av skulpturerna och slänga på ditt favorit filter.

Bispebjerg Kyrkogård

Du har under våren säkert sett massa rosa kvadratbilder på Instagram – och det kommer du snart se igen. Under våren blir Bispebjerg Kyrkogård favoritplatsen för alla som tycker om att ta bilder. Kyrkogården blir helt rosa när de vackra japanska körsbärsträden blomstrar och i den korta perioden där blommorna står till rådighet kan du ta ditt exotiska, magiska, rosa himmelfoto.

Du ska därför vara tidigt ute att besöka kyrkogården för snart är träden nakna igen. Det rosa äventyret har blivit så populärt att man har börjat ta bröllopsbilder där.

Foto: VisitDenmark

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *