Resetips: Vackra stränder i Sverige

I år har Sverige haft sin varmaste majmånad någonsin sedan meteorologerna började mäta månadsmedeltemperaturer. I stora delar av vårt avlånga land har termometern visat närmare 30 grader och det råder inga tvivel om att detta fått svenskarna att dagdrömma sig bort till semestern lite extra. Det fantastiska vårvädret har fortsatt in på försommaren och äntligen är juli här. Juli betyder för många semester, sol och bad vilket är varför vi valt att sätta ihop en guide på vackra stränder i Sverige. Efter att ni har läst denna artikel hoppas vi att ni packar badväskan, sätter på er solhatten och beger er mot någon av de vackra stränder Sverige har att erbjuda!

Sveriges paradisö – Gotland

Gotland är en riktig paradisö dit tusentals turister vallfärdar varje sommar. Almedalsveckan, Medeltidsveckan och Stockholmsveckan är tre stora evenemang som sker på Gotland varje sommar och som lockar mängder med besökare. Utöver det så erbjuder ön några av de vackraste stränderna i Sverige vilket är värt ett besök i sig. Tofta Strand är en badort på Gotlands västkust som är uppdelad i två delar – norra och södra. Den norra delen befolkas av barnfamiljer som njuter av sol och bad på en av de populäraste stränderna i Sverige, medans den södra delen lockar främst ungdomar som spelar beachvolleyboll, badar och dricker öl. Är du intresserad av att ligga och lapa sol på en av de kanske vackraste stränderna i Sverige? Då kan du boka flyg och boende på Gotland här direkt.

falsterbo havsbad en sommardag med fin himmel och barn som spelar beachvolleyboll på den vackra sandstranden bredvid det blå havet
Photo by bjaglin via Flickr.com

Vackra stränder i Sveriges sydligaste delar

Utöver Gotland så erbjuder södra Sverige, framförallt Skåne län, många av de vackraste stränderna i Sverige och inte minst Falsterbo Strandbad. Den långgrunda stranden har med sitt kristallklara vatten och sina färgglada badhytter förtrollat många svenska hjärtan. De flesta besökarna återvänder och det är inte svårt att förstå varför. Bredvid stranden ligger den välkända golfbanan tillhörande Falsterbo Golfklubb och det finns även ett gott utbud av restauranger i närheten. Falsterbo Strandbad är helt enkelt det rätta stället för dig som älskar att njuta av häpnadsväckande vyer och vackra stränder i Sverige.

Nordens Riviera – Pite Havsbad

Sedan 1950-talet har Pite Havsbad gått under smeknamnet Nordens Riviera. Pite Havsbad ligger i Piteå, Norrbotten, och är en av Nordens största turistanläggningar. Här kan man hyra mysiga stugor vid vattnet och ägna sig åt en massa olika aktiviteter. Turistanläggningen erbjuder nämligen allt från vattenskoter, beachfotboll och äventyrsland till lugnare aktiviteter såsom spa och yoga. Det råder inga tvivel om att Pite Havsbad har en av de stränder i Sverige som är roligast för barnfamiljen att besöka.

böda camping har en fin strand i sverige med vacker utsikt och en livboj
Photo by gladatony via Pixabay.com

Badsemester på Sveriges näst största ö

Öland är Sveriges näst största ö och ligger utanför södra Småland. Sedan 1972 är ön kopplad till fastlandet genom Ölandsbron vilket gör ett besök på ön mycket smidigt. På norra Öland ligger den milslånga, barnvänliga stranden Böda som garanterar en idyllisk semester. Här kan hela familjen njuta av solens strålar och det svalkande vattnet. Är någon av familjens medlemmar lättuttråkad? Ingen fara! På Böda Strand kan man även roa sig med minigolf och diverse vattensporter såsom att åka ring eller paddla paddle board.  Se till att boka boende på Öland i god tid då det är en mycket populär sommardestination bland de turister som väljer att spendera sin semester på en av de många vackra stränderna i Sverige.

skrea strand i flasterbo med vacker sandstrand, brygga, hav och blå himmel en vacker sommardag
Photo by Rasmus Zwickson via Flickr.com

Vackra stränder i Sverige som håller hög kvalité finns i Halland

Skrea Strand ligger i Falkenberg och är en sandstrand som sträcker sig flera kilometer längst Hallands kust. Här kan du uppleva det bästa med den svenska sommaren i form utav brygghäng, långgrunt vatten och glass i mängder. Om du mot förmodan skulle tröttna på de ljusa, lena sandkornen så erbjuder Skrea Strand även Västkustens längsta badbrygga. Det goda utbudet av restauranger och aktiviteter gör att stranden är befolkad från morgon till kväll så det finns alltid någonting att göra. Falkenberg är en av de semesterorter som gör att vackra stränder i Sverige får en plats på världskartan och bokar du ett härligt boende kan du garanterat ha en minnesvärd semester här.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *